Vacature projectmedewerker Leefbaarheid & Cliëntenparticipatie en democratische vernieuwing (32-36 uur)

Wil jij bijdragen aan leefbaarheid en burgerbetrokkenheid op lokaal niveau en ben je in staat kennis en praktijk aan elkaar te verbinden? Dan zijn wij op zoek naar jou. Het team Leefbaarheid en het team Cliëntenparticipatie en Democratische vernieuwing zoekt een Projectmedewerker 1 (voor ongeveer 32-36 uur per week). Dit betreft een functie voor een jaar, ter vervanging van zwangerschapsverlof.

Het team Cliëntenparticipatie en democratische vernieuwing van Movisie (CP/DV) werkt aan het vergroten van de mogelijkheden van álle mensen om mee te denken, mee te doen en mee te beslissen op het terrein van beleid, vrijwilligerswerk en dienstverlening in het sociaal domein. Het team Leefbaarheid van Movisie zet zich in voor een vitale en krachtige wijk die aansluit bij de wensen, behoeften en mogelijkheden van inwoners. Hierbij is aandacht voor de sociale kwaliteit van wijken en buurten, zoals sociale cohesie waarbij mensen een inclusieve leefomgeving ervaren waarin men omziet naar elkaar.

Beide teams bestaan momenteel uit zeven medewerkers en zijn in sterke mate zelfsturend binnen de Movisiekaders van samensturing. Het thuisteam van de nieuwe medewerker wordt het team Leefbaarheid. De teams zijn onderdeel van en dragen bij aan het programma Sociale Basis binnen Movisie. In projecten werken we veel samen met collega’s uit andere teams en met andere organisaties in het sociaal domein.  

Wat wordt jouw rol? 

 • Het uitvoeren van kennisprojecten & adviestrajecten binnen het programma Sociale basis.
 • Het begeleiden van workshops en bijeenkomsten.
 • Het (ondersteunen bij) begeleiden van leerprocessen.
 • Het uitvoeren en rapporteren van kwalitatief en toegepast onderzoek. Hieronder vallen bijvoorbeeld het meewerken aan opzetten van onderzoek, het houden van interviews, observaties en focusgroepen en analyseren van data.
 • Meewerken aan het schrijven van heldere en toegankelijke artikelen en advies- of onderzoeksrapporten.

Jij biedt ons:

 • Wo denk en werkniveau met een relevante afgeronde opleiding b.v. Bestuurskunde, Sociale Wetenschappen of Politicologie.
 • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring als beleidsmedewerker of onderzoeker bij een gemeente, kennisinstelling, maatschappelijke organisatie of een adviesbureau.
 • Je hebt ervaring met uitvoeren van kwalitatief onderzoek. Je kunt kennis uit kwantitatief en kwalitatief onderzoek duiden, interpreteren, onderling vergelijken en samenvatten en omzetten naar praktische tips en handvatten voor o.a. gemeenten en sociaal professionals.
 • Je hebt ervaring met het mee begeleiden en mee organiseren van bijeenkomsten die in het teken staan van (kennis) uitwisseling en het versnellen van leerprocessen.
 • Je hebt (vanuit studie, werk en/of vrijwilligerswerk) aantoonbare kennis over en affiniteit met diverse sociale vraagstukken en bent maatschappelijk betrokken. Je hebt specifieke interesse in tenminste een van de volgende thema’s: leefbaarheid, kansengelijkheid, vrijwillige inzet, inspraak en zeggenschap, burgerparticipatie & burgerinitiatieven.
 • Je hebt een gezonde balans tussen professionele en persoonlijke betrokkenheid op sociale thema's, hiermee bedoelen we dat er een balans is tussen jouw professionele deskundigheid en jouw persoonlijk drive om impact met je werk te maken.
 • Je kunt omgaan met een wisselende werkdruk en bent in staat je eigen werkagenda met taken en deadlines, goed te beheren. Je bent zakelijk en in staat makkelijk te schakelen tussen verschillende projecten waarin je meewerkt.
 • Je zoekt samenwerking op. Daarmee bedoelen we dat je graag bijdraagt aan een gezamenlijk resultaat met andere personen of groepen. Je communiceert laagdrempelig en helder en met collega’s, klanten en onze doelgroepen. Je neemt in de samenwerking gemakkelijk het initiatief en kunt plannen en ideeën snel omzetten tot concrete acties.

Wat bieden wij jou?

Een afwisselende baan met veel ruimte voor ontwikkeling en eigen initiatief. Wij bieden je een aanstelling (32 - 36 uur per week) voor een jaar. Je wordt aangesteld in de functie van Medewerker inhoud 1. Het salaris bedraagt – afhankelijk van ervaring – minimaal €2.956 en maximaal €4.358 (schaal 9 van de cao Sociaal Werk) per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast is er een individueel keuzebudget van circa 18% van je brutosalaris, een loopbaanbudget, de mogelijkheid tot flexibele inzet van het feestdagenverlof, onbeperkt gebruik van de onlinetrainingen van New Heroes en hybride werkmogelijkheden.

Ons kantoor is gevestigd in Utrecht en is goed bereikbaar met openbaar vervoer en auto. Wij werken hybride, dit betekent dat je voldoende ruimte krijgt om vanuit thuis te werken maar je ook regelmatig op kantoor aanwezig bent.

Wie zijn wij? 

Movisie is hét landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. Zo’n 140 Movisianen ontwikkelen samen met de praktijk kennis over wat écht goed werkt en samen passen we die kennis toe. De unieke rol van Movisie is het versnellen van leerprocessen. We zijn alleen tevreden als we een duurzame positieve verandering voor mensen in een kwetsbare positie realiseren. Movisie hecht waarde aan inclusiviteit en een divers samengesteld personeelsbestand. Movisie is een organisatie die zich inzet voor gelijkheid en het voorkomen en tegengaan van uitsluiting en wil een organisatie zijn waarin iedereen zich thuis kan voelen. Door een divers samengestelde organisatie zijn wij beter in staat om sociale vraagstukken in onze samenleving te analyseren en hierop te adviseren. 

Wil je solliciteren?

Je kunt niet meer reageren op deze vacature.
  
Wij willen onbedoelde uitsluiting voorkomen en maken daarom gebruik van de methode objectief werven en selecteren.