Vacature: Projectmedewerker / onderzoeker polarisatie en spanningen (32-36 uren)
Voel jij je betrokken bij vraagstukken rondom diversiteit en discriminatie? Wil je onderzoek doen naar hoe aanpakken effectiever kunnen worden? Zie je het als een uitdaging om te zorgen dat de kennis uit onderzoek ook daadwerkelijk benut wordt in de praktijk? Heb jij 2 à 3 jaren werkervaring in het sociaal domein, in het bijzonder op het gebied van migratie, discriminatie, weerbaarheid en/of polarisatie? En ben je flexibel en breed inzetbaar? Dan zijn we naar jou op zoek! Wij willen namelijk een projectmedewerker/ onderzoeker polarisatie en spanningen aan ons team toevoegen.
Je gaat vooral werken aan projecten in het inhoudelijk programma Sociale stabiliteit. Dat programma werkt aan het verminderen van racisme en discriminatie (offline en online), weerbaarheid, sociale veiligheid (waaronder zelfbeschikking) en het aanpakken van ongewenste polarisatie. Ook Kennisplatform Inclusief Samenleven (www.kis.nl) is een belangrijk onderdeel van dat programma. Je thuisbasis is het team Migratie.
Wat wordt jouw rol?
Je werkzaamheden bestaan uit het mede uitvoeren en opzetten van projecten en onderzoeken samen met je collega’s. Dit betreft literatuuronderzoek, empirisch onderzoek en ook evaluatieonderzoek: onderzoek waarmee nagegaan wordt of een aanpak die ingezet wordt in de praktijk (bijvoorbeeld om kansenongelijkheid te verminderen) effectief is. Daarnaast draag je bij aan het vertalen van kennis voor toepassing in de praktijk van professionals van maatschappelijke organisaties, gemeenten, burgers en cliënten in de vorm van workshops, infographics en presentaties. Ook werk je mee aan acquisitie van nieuwe projecten.
De volgende competenties zijn vereist voor deze functie
- Een master in een relevante wo-studie zoals psychologie, sociologie, algemene sociale wetenschappen, gezondheidswetenschappen, organisatiewetenschappen of culturele antropologie.
- Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als projectmedewerker/onderzoeker.
- Je hebt kennis en affiniteit met een of meerdere van de volgende thema’s: (1) preventie, aanpak en omgaan met discriminatie en racisme, (2) voorkomen ongewenste polarisatie en/ of (3) zelfbeschikking bevorderen van meisje en vrouwen. Met kennis bedoelen we dat je weet hebt van actuele ontwikkeling op dit terrein, maar ook eerder wetenschappelijk onderzoek hebt gelezen op deze thema’s. Met affiniteit bedoelen we dat je kan laten zien dat je vanuit je (vrijwilligers)werk, studie of vrije tijd of studie je eerder zelf er voor gekozen hebt om je bezig te houden met (een van) deze thema’s of je hiervoor in te zetten.
- Je kunt zelfstandig kwalitatief onderzoek uitvoeren onder begeleiding van een projectleider. Dit houdt in: het kunnen ontwikkelen van een onderzoeksdesign, het houden van interviews, observaties en focusgroepen, het analyseren (en coderen) van de data via een programma zoals Maxqda of Atlas.ti. Ook kan je deze resultaten beschrijven in een onderzoeksrapport.
- Je kunt kennis uit wetenschappelijke onderzoeken duiden, interpreteren, onderling vergelijken en samenvatten (zowel kwalitatief als kwantitatief) en omzetten naar praktische tips en handvatten voor gemeenten en sociaal professionals. Kortom: je kunt wetenschap vertalen naar de praktijk.
Wat bieden wij jou?
Wij bieden je een aanstelling (32-36 uur per week) voor een jaar met, bij goed functioneren en een goede bedrijfseconomische situatie, uitzicht op een vaste aanstelling. Je wordt aangesteld in de functie van Medewerker inhoud 1. Het salaris bedraagt – afhankelijk van ervaring – minimaal €2.956,- en maximaal €4.358,- (schaal 9 van de cao Sociaal Werk) per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast is er een individueel keuzebudget van circa 18% van je brutosalaris, een loopbaanbudget en de mogelijkheid om onbeperkt gebruik te maken van de online trainingen van New Heroes.
Movisie is gevestigd in een goed bereikbaar kantoor in Utrecht. Door de maatregelen omtrent het coronavirus werken we voornamelijk thuis. Ook na deze periode kun je jouw werktijden flexibel in blijven delen, door afwisselend thuis en op kantoor te werken. Je krijgt vanuit Movisie een budget om jouw thuiswerkplek goed in te richten.
Wie zijn wij?
Movisie is hét landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. Zo’n 140 Movisianen ontwikkelen samen met de praktijk kennis over wat écht goed werkt en samen passen we die kennis toe. De unieke rol van Movisie is het versnellen van leerprocessen. We zijn alleen tevreden als we een duurzame positieve verandering voor mensen in een kwetsbare positie realiseren.
Meer weten?
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Siham el Moussaoui via s.elmoussaoui@movisie.nl of 06 – 55 44 05 36.
Solliciteren
Movisie is een organisatie die zich inzet voor gelijkheid en het voorkomen en tegengaan van uitsluiting en wil een organisatie zijn waarin iedereen zich thuis kan voelen. Movisie hecht waarde aan inclusiviteit en een divers samengesteld personeelsbestand. Door een divers samengestelde organisatie zijn wij beter in staat om sociale vraagstukken in onze samenleving te analyseren en hierop te adviseren. Bij deze en andere vacatures passen wij de methode objectief werven en selecteren toe.
Mensen met verschillende leeftijden, achtergronden, geboorteplaatsen, geloofsovertuigingen, (fysieke) uitdagingen, genders en seksuele voorkeuren worden daarom uitdrukkelijk uitgenodigd te solliciteren. We zijn benieuwd naar jouw unieke perspectief, persoonlijke motivatie en kwaliteiten. Heb je interesse om te solliciteren?
Je kunt niet meer reageren op deze vacature.