Vacature senior ervaringsdeskundige op het gebied van ggz in de wijk

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet

Ben jij een senior ervaringsdeskundige op het gebied van ggz in de wijk én kwartiermaker voor ervaringsdeskundigheid binnen organisaties? Dan is Movisie op zoek naar jou! Wij willen namelijk een senior ervaringsdeskundige voor 24 uur per week aan ons team Thuis in de wijk en ons team Ervaringskennis/deskundigheid toevoegen.

Het benutten van ervaringskennis als gelijkwaardige kennisbron naast wetenschappelijke- en vakkennis is een belangrijke opgave waar Movisie zich binnen en buiten de organisatie hard voor maakt. Intern werken we bij Movisie, samen met het team Ervaringskennis/deskundigheid, aan een gastvrije omgeving met de juiste randvoorwaarden. Ook extern stimuleren we organisaties dit te doen en hiervan met elkaar te leren. Het team Thuis in de Wijk wil die ervaringskennis- en deskundigheid sterker inzetten bij projecten die erop gericht zijn dat iedereen, specifiek mensen met psychische problemen, zich thuis voelt in de wijk en volwaardig mee kan doen. Ook andere doelgroepen, zoals mensen met een licht verstandelijke beperking en kwetsbare ouderen, hebben onze aandacht. 

Wat wordt jouw rol?

Het aanvullen van wetenschappelijke en professionele kennis bij Movisie. Je doet dit samen in het team thuis in de wijk, maar ook met de twee andere ervaringsdeskundigen die al bij Movisie werken. Hoe?

 • Vanuit een ervaringsdeskundige blik werk je samen met collega’s aan vraagstukken op het vlak van ggz in de wijk. Je denkt en doet concreet mee aan het invullen van projecten, leerbijeenkomsten en kennisproducten.
 • Je bent landelijk en lokaal gesprekspartner voor maatschappelijke organisaties en gemeenten over wat nodig is om dienstverlening en processen te verbeteren. Je brengt praktische kennis in hoe iemand iets beleeft, en wat wel en wat niet voor hen werkt. Thema’s variëren van de toegang tot ondersteuning en zorg, beschermd wonen/beschermd thuis en eenzaamheid, ontmoeting en participatie.
 • Je bent kwartiermaker binnen en buiten Movisie en werkt aan een duidelijke positie, functie en rol van ervaringskennis en -deskundigheid. Je gaat daarover in gesprek met collega’s binnen Movisie en andere organisaties of zet hiervoor andere (creatieve) vormen in samen met (ervaringsdeskundige) collega’s.
 • Waar nodig agendeer je de ervaringsdeskundige invalshoek en zet je dit op de kaart. Zowel binnen Movisie als daarbuiten.
 • Je belicht het perspectief van de leefwereld breed en aansprekend, zodat er meer bewustwording bij beleidsmakers, bestuurders en uitvoerend professionals in het sociaal domein ontstaat over het effect en functioneren van de systeemwereld op de leefwereld.
 • Je bouwt een relevant netwerk verder uit rond de inzet van ervaringsdeskundigheid van kwetsbare groepen en van ggz in de wijk in het bijzonder.

Jij biedt ons:

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau.
 • Een ervaringsdeskundige blik op wat mensen met een ggz achtergrond meemaken in de wijk.
 • Liefst heb je ook een wat bredere kijk dan alleen mensen met een GGZ achtergrond. Je staat dichtbij mensen in verschillende kwetsbare posities en vanuit je eigen ervaring.
 • Aantoonbare ervaring met kwartiermaken als ervaringsdeskundige in het sociaal domein en kennis van wat daarin wel en niet werkt, juist ook binnen organisaties die nog zoekende zijn hoe ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid (als functie) vorm te geven.
 • Vaardigheden om met collega’s ervaringskennis te verbinden aan praktijk- en wetenschappelijke kennis, zodat die ten goede komt aan projecten en nieuwe kennis(producten) binnen en buiten Movisie.
 • Competenties om de rol(len) van ervaringsdeskundige binnen en buiten Movisie verder vorm te geven en zelf de afweging te maken wanneer ervaringsdeskundigheid van pas komt en deze dan ook effectief in te brengen.
 • Kunnen samenwerken met verschillende mensen en binnen verschillende teams bij Movisie.
 • Goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheid en in staat zijn op een aansprekende manier te communiceren over de ervaringen. Goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid is een pre.
 • In staat zijn om zich te verplaatsen in de positie van mensen die nog niet veel weten van de waarde van ervaringsdeskundigheid.

Wij bieden jou:

 • Een afwisselende baan met veel ruimte voor ontwikkeling en eigen initiatief.
 • Een salaris en overige arbeidsvoorwaarden conform de cao Sociaal Werk (Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening). 
 • Ee aanstelling in de functie van Senior medewerker inhoud 3. Deze functie is ingedeeld in salarisschaal 10 (minimaal €3.142 en maximaal €4.712 bruto bij 36 uur per week). Daarnaast is er een individueel keuzebudget van ca. 18% van je bruto salaris en een loopbaanbudget.
 • Een aanstelling voor een jaar met de mogelijkheid voor verlenging bij goed functioneren en een goede bedrijfseconomische situatie.
 • Toegang tot het online trainingsaanbod van New Heroes.
 • De mogelijkheid tot de flexibele inzet van feestdagenverlof.
 • Ons kantoor is gelegen in Utrecht en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
 • Intervisie en begeleiding samen met andere ervaringsdeskundigen die bij Movisie werken.
 • We zijn ons er van bewust dat het benutten van ervaringskennis én die verbinden met praktijk- en wetenschappelijke kennis, een schurende en soms ontregelende werking kan hebben. We staan daarvoor als team open en nemen ruimte voor reflectie met elkaar binnen Movisie.

Movisie hecht waarde aan inclusiviteit en een divers samengesteld personeelsbestand. Movisie is een organisatie die zich inzet voor gelijkheid en het voorkomen en tegengaan van uitsluiting en wil een organisatie zijn waarin iedereen zich thuis kan voelen. Door een divers samengestelde organisatie zijn wij beter in staat om sociale vraagstukken in onze samenleving te analyseren en hierop te adviseren. Mensen met verschillende leeftijden, achtergronden, geboorteplaatsen, geloofsovertuigingen, (fysieke) uitdagingen, genders en seksuele voorkeuren worden daarom uitdrukkelijk uitgenodigd te solliciteren. We zijn benieuwd naar jouw unieke perspectief, persoonlijke motivatie en kwaliteiten.

Geïnteresseerd en wil je solliciteren?

Je kunt niet meer reageren op deze vacature.

 

Werken bij Movisie

Movisie is hét landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. Samen met de praktijk ontwikkelen we kennis over wat echt goed werkt en passen we die kennis toe. De unieke rol van Movisie is het versnellen van leerprocessen. We zijn alleen tevreden als we een duurzame positieve verandering voor mensen in een kwetsbare positie realiseren.
Bij Movisie werken ca. 140 mensen.