Vacature: Senior onderzoeker Basisvaardigheden (32 uur)

Kom jij ons team versterken?

Nederland kent maar liefst 2,5 miljoen laaggeletterden, waarvan 2,1 miljoen mensen ook laaggecijferd zijn. Het missen van basisvaardigheden kan ervoor zorgen dat mensen in een kwetsbare positie terechtkomen. Door het grote aantal en de diversiteit aan organisaties is er veel aanbod van cursussen en projecten. Daarom werken Movisie en Stichting Lezen en Schrijven samen in een centraal punt waar kennis, kunde en netwerk samenkomen: het Expertisepunt Basisvaardigheden. Ben jij een ervaren onderzoeker op het thema laaggeletterdheid/basisvaardigheden? Dan zijn we op zoek naar jou om het expertisepunt te versterken!

Het Expertisepunt Basisvaardigheden is dé plek voor iedereen die zich inzet om basisvaardigheden van laaggeletterden te versterken. Wij versterken de samenwerking tussen organisaties, professionals en vrijwilligers. Ook voeren we zelf onderzoek uit. Zo kunnen lokale en landelijke organisaties hun werk voor laaggeletterden, niet-digivaardigen of laaggecijferden verder professionaliseren. Want samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen over voldoende basisvaardigheden beschikt om  mee te kunnen doen in de samenleving.

Wat wordt jouw rol?

Als senior onderzoeker ga je binnen het expertisepunt aan de slag met het ontwikkelen en leiden van onderzoeken op het thema laaggeletterdheid en basisvaardigheden. Jij bent de verbinder tussen de vaak nog steeds gescheiden werelden van onderwijs, werkgevers en het sociaal domein. Daarnaast leg je de verbinding naar andere relevante kennisinstituten en andere thema’s binnen Movisie. Daarom is het van belang dat je interesse hebt in het voorkomen en aanpakken van andere thema’s gelinkt aan mensen in een kwetsbare situatie, zoals armoede, psychische kwetsbaarheden en inclusiviteit. 

Wat neem jij mee?

  • Een afgeronde wetenschappelijke opleiding en ervaring met het doen van wetenschappelijk (kwalitatief) onderzoek, zodat je in staat bent zelfstandig onderzoekstrajecten te starten en te leiden.
  • Oog voor de waarde die onderzoek in de praktijk heeft en oog voor de waarde van praktijk- en ervaringskennis.
  • Kennis van en affiniteit met het onderwijs en sociaal domein op het terrein van basisvaardigheden.
  • Bewezen resultaten in het acquireren van grote opdrachten en/of langdurige programma’s.
  • Je bent communicatief sterk, betrokken, resultaatgericht en hebt een innovatieve houding. Daarnaast ben je analytisch sterk en een gestructureerde werker.
  • Je werkt graag samen en kunt deze vaardigheid in complexe situaties inzetten. Je bent in staat draagvlak te creëren voor nieuwe initiatieven en om kennis helder over te dragen.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een tijdelijke aanstelling (32 uur per week) voor een jaar met, bij goed functioneren en een goede bedrijfseconomische situatie, uitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris bedraagt – afhankelijk van ervaring – minimaal € 3.365,- en maximaal € 5.801,- (schaal 11/12 van de cao Sociaal Werk) per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast is er een individueel keuzebudget van circa 18% van je bruto salaris, een loopbaanbudget en de mogelijkheid om onbeperkt gebruik te maken van de online trainingen van New Heroes.

Movisie is gevestigd in een goed bereikbaar kantoor in Utrecht. Door de maatregelen omtrent het coronavirus werken we voornamelijk thuis. Ook na deze periode kun je jouw werktijden flexibel in blijven delen, door afwisselend thuis en op kantoor te werken. Je krijgt vanuit Movisie een budget om jouw thuiswerkplek goed in te richten.

Wie zijn wij?

Movisie is hét landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. Zo’n 140 Movisianen ontwikkelen samen met de praktijk kennis over wat écht goed werkt en samen passen we die kennis toe. De unieke rol van Movisie is het versnellen van leerprocessen. We zijn alleen tevreden als we een duurzame positieve verandering voor mensen in een kwetsbare positie realiseren.

Het Expertisepunt Basisvaardigheden is een partnerschap tussen Movisie en Stichting Lezen en Schrijven. Onze medewerkers werken in teams aan de missie van het Expertisepunt Basisvaardigheden, namelijk samenwerking stimuleren en effectief handelen versterken. Movisie richt zich op het stimuleren van onderzoek. Stichting Lezen en Schrijven coördineert alle vragen die binnenkomen over basisvaardigheden. Beide organisaties stimuleren uitwisseling en kennisdeling. En we brengen beide in kaart wat werkt via interventies, methoden en praktijkvoorbeelden.

Meer weten?

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Lou Repetur via l.repetur@movisie.nl of 06 – 13 45 62 23.

Solliciteren

Movisie is een organisatie die zich inzet voor gelijkheid en het voorkomen en tegengaan van uitsluiting en wil een organisatie zijn waarin iedereen zich thuis kan voelen. Movisie hecht waarde aan inclusiviteit en een divers samengesteld personeelsbestand. Door een divers samengestelde organisatie zijn wij beter in staat om sociale vraagstukken in onze samenleving te analyseren en hierop te adviseren. 

Mensen met verschillende leeftijden, achtergronden, geboorteplaatsen, geloofsovertuigingen, (fysieke) uitdagingen, genders en seksuele voorkeuren worden daarom uitdrukkelijk uitgenodigd te solliciteren. We zijn benieuwd naar jouw unieke perspectief, persoonlijke motivatie en kwaliteiten. Heb je interesse om te solliciteren? Vul dan het sollicitatieformulier in onderaan deze pagina en sluit je motivatie en je cv bij. 

Sollicitatieformulier Senior onderzoeker basisvaardigheden

Vul hieronder jouw gegevens in.