Vacature: Senior Projectleider Doen Wat Werkt (32 – 36 uur)

Deze vacature verspreiden we tegelijk intern en extern

Ben jij een verbinder op strategisch en tactisch niveau, met een scherpe visie op sociale interventies? Heb je kennis van sociale interventies? En heb je ruim ervaring met het leiden van projecten binnen het sociaal domein? Dan zijn we op zoek naar jou! Wij zoeken namelijk een enthousiaste en ervaren Projectleider voor ons programma Kennisfundament.

Je kunt niet meer reageren op deze vacature.

Als projectleider ga je vooral werken aan projecten die vallen binnen het Kennisfundament, de kennisbasis van Movisie. Jouw focus ligt voornamelijk op activiteiten die zich richten op Effectieve Sociale Interventies. Met deze activiteiten stimuleert Movisie het werken aan kwaliteit van interventies in het sociaal domein. De databank Effectieve sociale interventies en het erkenningstraject zijn hier nauw aan verbonden: een onafhankelijke commissie en praktijkpanel  dragen zorg voor het erkennen van interventies. Je thuisbasis is het team Doen wat werkt, het team binnen Movisie dat zich op verschillende thema’s bezighoudt met effectiviteit en wat werkt-kennis.  

Wat wordt jouw rol?

Jij legt strategische verbindingen tussen het project Effectieve Sociale Interventies en diverse projecten en programma’s binnen én buiten Movisie. Je hebt een belangrijke rol ten aanzien van ontwikkelingen binnen het erkenningstraject en de beoordelingscommissie. Je ontwikkelt, leidt en voert projecten uit die gericht zijn op het versterken en mogelijk maken van de kwaliteitsverbeteringen van interventies. Je zorgt voor de positionering van effectieve sociale interventies binnen de inhoudelijk programma’s van Movisie. Je bent een kritische sparringpartner voor de wetenschappelijke directeur en het team. Samen realiseren jullie de uitgezette koers.

Met je collega's ben je ook verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe projecten. Je werkt vanuit een goed onderbouwde visie op basis van kennis, en je bent in staat om deze visie duidelijk over te brengen aan verschillende partners, zoals ministeries, gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties en vrijwilligersorganisaties.

Wat neem je mee?

  • Academisch werk- en denkniveau, en minimaal vijf jaar werkervaring op dit niveau. 
  • Kennis van en ervaring met vraagstukken rondom de ontwikkeling, onderbouwing en toepassing van effectieve interventies . En je hebt een duidelijke visie op de toepassing van effectieve interventies. 
  • Je hebt ervaring met complex stakeholdermanagement. Je hebt een relevant netwerk en kent de gevoeligheden en verschillende belangen die in het sociaal domein, en rondom de inzet van sociale interventies, spelen. Je bent in staat om hier sensitief mee om te gaan en vanuit je positie als kennisinstituut te laveren tussen verschillende belangen en perspectieven van bijvoorbeeld rijksambtenaren, beleidsmedewerkers bij gemeenten, vertegenwoordigers van belangenorganisaties, hogescholen en maatschappelijke organisaties. 
  • Je hebt minimaal vier jaar ervaring met het acquireren van nieuwe (onderzoeks)projecten: dat betekent dat je ervaring hebt met opstellen van offertes, het doen van subsidieaanvragen en het houden van acquisitiegesprekken met (potentiële) grote opdracht- of subsidiegevers.
  • Je hebt een actieve en verbindende rol tussen de vele partijen die zich bezighouden met sociale interventies. Als echte verbinder weet je partijen bij elkaar te brengen, heb je oog voor de diverse belangen en zorg je ervoor dat verschillen overbrugd worden.
  • Je hebt minimaal vier jaar ervaring met het leiden van grote en complexe projecten. Met jouw open houding ben je ondanks de verschillende belangen in staat draagvlak te creëren voor nieuwe initiatieven en kun je deze omzetten in concrete interventies. 

Wat bieden we jou? 

  • Een afwisselende baan met uitdaging en ruimte voor eigen initiatief in een boeiende en dynamische werkomgeving met een plezierige, informele en collegiale sfeer.
  • Je krijgt een aanstelling (32-36 uur per week) voor een jaar met, bij goed functioneren en een goede bedrijfseconomische situatie, uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.
  • Je wordt aangesteld in de functie van senior projectleider. Het salaris bedraagt – afhankelijk van ervaring – minimaal €3.981,- en maximaal €6.079,- (schaal 11 van de cao Sociaal Werk) per maand bij een 36-urige werkweek. 
  • Naast salaris ontvang je o.a. een individueel keuzebudget van 17% van je brutosalaris, een vergoeding om jouw thuiswerkplek goed in te richten, er is een individueel loopbaanbudget en een goede pensioenregeling via PFZW.

Movisie is gevestigd in een goed bereikbaar kantoor in Utrecht. Je kunt de plaats waar je werkt flexibel indelen, door afwisselend thuis en op kantoor te werken.

Wie zijn wij?

Movisie is hét landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. Zo’n 140 Movisianen ontwikkelen samen met de praktijk kennis over wat écht goed werkt en samen passen we die kennis toe. De unieke rol van Movisie is het versnellen van leerprocessen. We zijn alleen tevreden als we een duurzame positieve verandering voor mensen in een kwetsbare positie realiseren.

Meer weten?

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Romy Santpoort, via r.santpoort@movisie.nl of 030 - 789 2183.

Solliciteren

Je kunt niet meer reageren op deze vacature.

De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op 15, 16 of 18 april en de 2e gespreksronde vindt plaats op 24 april. 

Wij willen onbedoelde uitsluiting voorkomen en maken daarom gebruik van de methode objectief werven en selecteren.