Vacature: senior projectleider Doen wat werkt (32-36 uur)

Kom jij ons team versterken?

Volg je de ontwikkelingen in het sociaal domein op de voet en wil je bijdragen aan de aanpak van sociale vraagstukken? Heb je ruime ervaring met projectleiding van verandertrajecten in het sociaal domein waarbij het benutten van beschikbare (wetenschappelijke) kennis expliciet onderdeel was?

Reageren op deze vacature is niet meer mogelijk.

Zie jij meerwaarde van de verdere ontwikkeling en implementatie van landelijke beschikbare sociale interventies? Kun je je snel verschillende thema’s eigen maken, vind je het leuk om tegelijkertijd met verschillende projecten bezig te zijn en voel je je thuis in een dynamische werkomgeving? Dan zijn we op zoek naar jou! Wij zijn namelijk op zoek naar een Senior projectleider Doen wat werkt (32-36 uur) voor ons team. 

Het team Doen wat werkt verzamelt de beschikbare kennis over wat werkt bij de aanpak van sociale vraagstukken, bijvoorbeeld in Wat werkt bij-dossiers en in de Databank Effectieve sociale interventies. Ook doen we zelf onderzoek, met name verschillende vormen van evaluatieonderzoek. In samenwerking met collega’s binnen en buiten Movisie stimuleren we dat kennis in het werkveld wordt gebruikt. Daarvoor ontwikkelen we samen met de praktijk instrumenten en tools, bijvoorbeeld in lerende praktijken, zoals het verbetertraject ‘Doen wat werkt voor jonge mantelzorgers in de regio Leiden’. Als team werken we thema-overstijgend.
 
Met jou erbij bestaat ons team uit 15 collega’s. Het team is binnen de kaders van Movisie in sterke mate zelfsturend. In projecten werken we veel samen met collega’s uit andere teams en met andere organisaties in het sociaal domein. 

Wat wordt jouw rol?

Als projectleider werk je in verschillende typen projecten. Denk aan projecten rondom kwaliteitsverbetering en beoordeling van sociale interventies, (evaluatie)onderzoeken en – op meer strategisch niveau – projecten gericht op realisatie van randvoorwaarden voor doorontwikkeling en gebruik van deze interventies. Je werkt mee aan het initiëren en opzetten van leer- en verbetertrajecten en neemt hieraan deel. In deze trajecten werken we samen met lokale organisaties, aan de hand van kennis over wat werkt, aan verbeteracties op een specifiek maatschappelijk vraagstuk. Je bent de verbinder tussen kennis en praktijk. Je legt contacten met gemeenten, maatschappelijke organisaties en ministeries om zowel de ontwikkeling als de benutting van kennis over wat werkt in het sociaal werk te stimuleren. Je gaat op zoek naar mogelijkheden voor het acquireren van grote opdrachten en werkt mee aan acquisities.

Wat neem jij mee?

  • Je hebt kennis van vraagstukken rondom de ontwikkeling van effectieve sociale interventies en de toepassing hiervan binnen het sociaal domein.
  • Je bent in staat om verbinding te leggen tussen onderzoek en praktijk en mee te denken over welk onderzoek helpend is om de praktijk te verbeteren.
  • Je bent op de hoogte van gemeentelijke beleidsvraagstukken en de uitvoeringspraktijk van organisaties in het sociaal domein en bent in staat dat te verbinden met een betere benutting van beschikbare kennis.
  • Een afgeronde sociaalwetenschappelijke opleiding en ervaring met het opzetten en uitvoeren van (kwalitatief) onderzoek.
  • Bewezen resultaten in het acquireren van grote opdrachten en/of langdurige programma’s.
  • Je hebt een helikopterview, hiermee bedoelen we dat je overzicht houdt op het geheel en de details van meerdere (onderzoeks)projecten.
  • Je bent resultaatgericht, je weet wat de gewenste resultaten zijn, welke tijd en middelen daarvoor beschikbaar zijn en weet deze doelmatig in te zetten.
  • Je beschikt over initiatief, signaleert kansen en problemen, komt met voorstellen en ideeën en neemt het voortouw.
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met projectleiderschap waarbij samenwerking in complexe situaties centraal stond. Je bent in staat draagvlak te creëren voor nieuwe initiatieven en om kennis helder over te dragen.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een tijdelijke aanstelling (32-36 uur per week) voor een jaar met, bij goed functioneren en een goede bedrijfseconomische situatie, uitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris bedraagt – afhankelijk van ervaring – minimaal €3.365,- en maximaal €5.225,- (schaal 11 van de cao Sociaal Werk) per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast is er een individueel keuzebudget van circa 18% van je bruto salaris, een loopbaanbudget en de mogelijkheid om onbeperkt gebruik te maken van de online trainingen van New Heroes.

Movisie is gevestigd in een goed bereikbaar kantoor in Utrecht. Het is mogelijk om afwisselend thuis en op kantoor te werken en je werktijden flexibel in te delen. Je krijgt vanuit Movisie een budget om jouw thuiswerkplek goed in te richten.

Wie zijn wij?

Movisie is hét landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. Met zo’n 140 collega's ontwikkelen we samen met de praktijk kennis over wat écht goed werkt en samen passen we die kennis toe. De unieke rol van Movisie is het versnellen van leerprocessen. We zijn alleen tevreden als we een duurzame positieve verandering voor mensen in een kwetsbare positie realiseren.

Meer weten?

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Els Kok via e.kok@movisie.nl of 06 - 5544 0552.

Solliciteren

Reageren op deze vacature is niet meer mogelijk.