Vacature: Senior projectleider Inclusie en diversiteit (32 – 36 uur)
Het is niet meer mogelijk om op deze vacature te reageren.
Heb jij een duidelijke visie op inclusie en diversiteit, die stoelt op onderbouwde kennis en (werk)ervaring? Ben je een ervaren projectleider met visie, die een gesprekspartner is voor partijen in het sociaal domein en een krachtige, innovatieve persoonlijkheid heeft? Ben jij inspirerend voor anderen, kun jij (lokaal) impact realiseren en gaat je hart sneller kloppen bij complexe vraagstukken rondom diversiteit en inclusie? Dan zijn we op zoek naar jou! Wij zoeken namelijk een enthousiaste en ervaren projectleider Inclusie en diversiteit.
Je kunt niet meer reageren op deze vacature.
Als projectleider ga je vooral werken aan projecten die vallen binnen het programma Sociale stabiliteit. Dit programma wil bijdragen aan een sociaal veilige en veerkrachtige samenleving waarin iedereen gelijk behandeld wordt en zich erkend en thuis voelt. Jouw focus ligt voornamelijk op projecten die zich richten op inclusie en diversiteit, met specifieke aandacht voor emancipatie, preventie van (online) grensoverschrijdend gedrag, het versterken van weerbaarheid en het bevorderen van sociale veiligheid. Een belangrijk onderdeel van het programma Sociale Stabiliteit is het Kennisplatform Inclusief Samenleven, te vinden op www.kis.nl. Je thuisbasis is het team Respectvol samenleven.
Wat wordt jouw rol?
Je hebt de verantwoordelijkheid om projecten te leiden, te ontwikkelen en uit te voeren die gericht zijn op het vergroten van kennis en het benutten ervan. Samen met je collega's ben je ook verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe projecten. Je werkt vanuit een goed onderbouwde visie op basis van kennis, en je bent in staat om deze visie duidelijk over te brengen aan verschillende partners, zoals ministeries, gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties en vrijwilligersorganisaties.
Wat neem jij mee?
- Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau, wat betekent dat je een universitaire opleiding hebt afgerond of aantoonbare ervaring hebt op wo-niveau en minimaal vijf jaar werkervaring op dit niveau. Hoewel een achtergrond in onderzoek een pluspunt is, is het niet strikt noodzakelijk.
- Je hebt ervaring met het leiden van projectgroepen, waarbij je optimaal gebruik maakt van de kwaliteiten en eigenschappen van de teamleden. Dit omvat onder andere het regelmatig bespreken van de voortgang, het organiseren van overleg, het monitoren van financiële aspecten en het bieden van ondersteuning aan medewerkers bij hun taken.
- Je hebt kennis van en affiniteit met inclusie en diversiteit. Dit betekent dat je op de hoogte bent van actuele maatschappelijke en wetenschappelijke ontwikkelingen op dit gebied. Daarnaast begrijp je de impact die een gebrek aan inclusie en diversiteit kan hebben op het leven van mensen, en je kunt dit aantonen aan de hand van persoonlijke ervaringen, zoals vrijwilligerswerk, studie of vrijetijdsactiviteiten. Kennis en affiniteit met onderwerpen zoals emancipatie, grensoverschrijdend gedrag, weerbaarheid en zelfbeschikking zijn een pluspunt. Zo ook het hebben van ervaringskennis en sensitiviteit met betrekking tot hoe deze thema's spelen binnen gemeenschappen met een migratie- of vluchtelingenachtergrond waar je mee werkt.
- Je hebt ervaring met complex stakeholdermanagement. Je hebt een relevant netwerk in relatie tot de thema’s. Je kent de gevoeligheden en verschillende belangen die rond deze vraagstukken spelen, bent in staat om hier sensitief mee om te gaan en vanuit je positie als kennisinstituut te laveren tussen verschillende belangen en perspectieven van bijv. gemeenschappen, activisten, belangenorganisaties, uitvoerend professionals, beleidsmedewerkers bij gemeenten en rijksambtenaren.
- Je hebt ruime ervaring met het verwerven van nieuwe (onderzoeks)projecten. Dit houdt in dat je ervaring hebt met het opstellen van offertes voor onderzoeksopdrachten, het indienen van subsidieaanvragen en het voeren van acquisitiegesprekken met potentiële opdracht- of subsidieverstrekkers.
- Je kunt kennis uit verschillende bronnen (praktijk, wetenschap en ervaring) interpreteren, vergelijken, samenvatten en vertalen naar praktische tips en richtlijnen voor gemeenten en sociale professionals. Met andere woorden, je kunt de kennis uit deze bronnen omzetten naar toepasbare inzichten voor de praktijk, ook wel bekend als 'wat werkt-kennis'.
Wat bieden we jou?
Wij bieden je een aanstelling (32-36 uur per week) voor een jaar met, bij goed functioneren, een goede bedrijfseconomische situatie én behaald acquisitietarget, uitzicht op een vaste aanstelling. Je wordt aangesteld in de functie van Senior medewerker inhoud 2. Het salaris bedraagt – afhankelijk van ervaring – minimaal €3.764,- en maximaal €5.845,- (schaal 11 van de cao Sociaal Werk) per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast is er een individueel keuzebudget van circa 18% van je brutosalaris, een loopbaanbudget, een goede pensioenregeling en de mogelijkheid om onbeperkt gebruik te maken van de online trainingen van New Heroes.
Movisie is gevestigd in een goed bereikbaar kantoor in Utrecht. Wij werken hybride, dit betekent dat je voldoende ruimte krijgt om vanuit thuis te werken, maar je ook regelmatig op kantoor aanwezig bent. Je krijgt vanuit Movisie een budget om jouw thuiswerkplek goed in te richten.
Wie zijn wij?
Movisie is hét landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. Zo’n 140 bevlogen Movisianen ontwikkelen samen met de praktijk kennis over wat écht goed werkt en samen passen we die kennis toe. Binnen het programma sociale stabiliteit zetten we in op de veerkracht van zowel professionals als belanghebbenden zelf om goed om te kunnen gaan met de dynamiek van (super)diversiteit en met ongewenste polarisatie en de maatschappelijke spanningen die daaruit voort (kunnen) komen. We willen alle structurele vormen van discriminatie uitbannen en sociale veiligheid bevorderen, onder meer door normstelling, signalering, voorkomen en aanpakken van grensoverschrijdend gedrag.
Solliciteren
Je kunt niet meer reageren op deze vacature.
Wij willen onbedoelde uitsluiting voorkomen en maken daarom gebruik van de methode objectief werven en selecteren.