Week tegen Kindermishandeling 2019

Leren van elkaar

Dit jaar is het thema van de Week tegen Kindermishandeling ‘Leren van elkaar’. Daarom staan in deze editie de verhalen van professionals, ouders en kinderen centraal die zich geconfronteerd zagen met kindermishandeling. De Week tegen Kindermishandeling is van 18 t/m 24 november 2019.

Wat kunnen we leren uit praktijkverhalen en hoe kunnen we deze inzichten optimaal benutten, zodat steeds meer kinderen veilig, gezond en kansrijk kunnen opgroeien?

'Verhalen die een verschil hebben gemaakt'

30 jaar Rechten van het Kind, 30 verhalen

Op 20 november 2019, tijdens de Week tegen Kindermishandeling, is het 30 jaar geleden dat het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind is aangenomen door de Verenigde Naties. Daarom delen we het komende jaar 30 persoonlijke verhalen die een verschil hebben gemaakt in het leven (en werk) van professionals, ouders en kinderen die met kindermishandeling te maken kregen.

De eerste verhalen

De eerste 5 verhalen worden gedeeld in de week van 18 t/m 24 november 2019. De overige 25 verhalen verschijnen later in het jaar.

Alle verhalen

Activiteit bezoeken

Er zijn 86 activiteiten tijdens de Week tegen Kindermishandeling. Kijk welke activiteiten je kunt bezoeken op de website Week tegen Kindermishandeling.

Week tegen Kindermishandeling