Bijeenkomst: De beweging van Waardevol werken - 10 jaar transitiearena

Hoera! Wij vieren feest: ben jij van de partij?

De transitiearena Waardevol werken bestaat 10 jaar! Dat is reden voor een feestje. Al een decennium lang geven wij podium aan initiatieven die op hun eigen manier werken aan een inclusieve arbeidsmarkt en samenleving waarin iedereen mee kan doen naar vermogen. Op 18 september 2024 gaan we terugblikken en kijken we vooruit. Je bent van harte welkom in The Colour Kitchen Zuilen om anderen te ontmoeten, deel te nemen aan boeiende sessies en te luisteren naar inspirerende sprekers. Natuurlijk voorzien van lekker eten in een feestelijke sfeer!

De domeinen van participatie, Wmo en zorg zijn steeds meer aan het versmelten. Dagbesteding, beschut werk, vrijwilligerswerk, sociale coöperaties en betaald werk: het zijn allemaal vormen van waardevol werk.

Al tien jaar lang is de transitiearena een vorm van kennisuitwisseling en –deling. Daarin zoeken we samen naar nieuwe ‘rules of the game’, georganiseerd door Movisie. Het bijeenbrengen van verschillende perspectieven - aanbieders, mensen met ervaringskennis, beleidsmakers, bestuurders, werkgevers en onderzoekers - staat centraal. Doel is het stimuleren van vernieuwing en verandering, experimenten uitwisselen en volgen, vraagstukken delen en bespreken en de opgedane kennis verspreiden.   

Globaal programma

  • 09.30 - 10.00 uur: Inloop
  • 10.00 - 16.30 uur: Inhoudelijk programma inclusief lunch
  • 16.30 - 17.00 uur: Afsluitende borrel

Tijdens de dag is er een boeiend programma met verschillende inspirerende presentaties. Zo ga je gegarandeerd geïnspireerd naar huis! Welke organisaties kun je in ieder geval verwachten?

Cordaan Westergasterrein

Een begeleider op de step? Bij het leerwerkbedrijf van Cordaan in de Westergasterrein hebben ze het. Samen met de (kinder)boerderij als uitvalsbasis zijn dit zeker twee van de succesfactoren van deze arbeidsmatige dagbesteding zonder muren. Wat maakt deze plek bijzonder?  

Stadskamer

Stadskamer is opgericht om mensen zoveel mogelijk en vooral zo normaal mogelijk mee te laten doen, met zo min mogelijk drempels en voorwaarden. Mensen die bij de Stadskamer komen hebben vaak een (psychische) kwetsbaarheid, een licht verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel, verslavingsachtergrond of een combinatie hiervan.

Dynamisch op weg  

Dynamisch op weg werkt met jonge ‘nuggers’ (‘niet uitkeringsgerechtigden’) die niet ‘arbeidsfit’ zouden zijn en op de bank blijven zitten omdat ze niet de juiste ondersteuning vinden. Op 18 september vertellen zij meer over hun werkwijze.  

We hopen dat je deze dag met ons meeviert!  

Doe je mee?

Voel jij je geroepen om onderdeel te zijn van deze dag, middels een filmpje, presentatie, een product, ervaringsverhaal, workshopidee enzovoorts? Laten we jouw ideeën samen bespreken! Neem contact op met Sharon via s.koks-denouter@movisie.nl, of +31307892171 (werkdagen di, wo en do).  

Aanmelden: Transitiearena Waardevol Werk 10 jaar