Relatieblad MOVISIES

MOVISIES is het relatieblad van Movisie voor het sociaal domein. Het magazine met inmiddels 12.000 abonnees bevat onderwerpen waarmee jij je dagelijks bezighoudt. In elk nummer spreken we experts uit de praktijk en bekijken we relevant onderzoek en nieuws uit het sociaal domein. In 2023 verschijnt MOVISIES één keer als gedrukt magazine en drie keer als een digitaal magazine. Een abonnement is gratis.

Neem een gratis abonnement

Ja, ik wil MOVISIES ontvangen

* Zijn je gegevens veranderd, geef dat dan door via het adreswijzigingsformulier. Wil je het blad niet meer ontvangen? Meld je dan af via het opzeggingsformulier.

Meest recente editie

Het nieuwe jaarmagazine van Movisies gaat over het werk van Movisie. Door samen met de praktijk te leren van wat werkt, kunnen we onze missie realiseren om te komen tot duurzame, positieve verandering voor mensen in een kwetsbare positie. Met onze kennis kunnen ook anderen hun voordeel doen en kunnen we leerprocessen versnellen.

Janny Bakker-Klein schrijft in het redactioneel: 'Vanuit mijn persoonlijke ervaring weet ik hoe sociaal professionals in de praktijk het verschil kunnen maken in het leven van mensen in een kwetsbare positie. Zoals bij Lara (niet haar echte naam), die na zes jaar gedwongen prostitutie, twee zwangerschappen en buitensporig huiselijk geweld om hulp vroeg, maar door niemand serieus werd genomen. Een wijkagent gaf haar de tip om contact op te nemen met een sociaal professional. En voor het eerst had zij het gevoel dat er iemand echt naar haar luisterde.

Het verhaal van Lara maakt zichtbaar dat complexe problematiek waarin mensen verzeild kunnen raken nooit op zichzelf staat, maar onderdeel is van een sociale context, waarin iedereen verantwoordelijkheid heeft. En alleen door echt in de poriën van de wijk te zijn en oprecht naar de ander te luisteren, kan duurzame, positieve verandering worden gerealiseerd. Horen, zien en doen wat nodig is, zo eenvoudig kan het dan soms zijn.'

Blader door de online versie

In dit nummer onder andere:

  • Bewonersinitiatief Ik Wil in Eindhoven draagt bij aan inclusievere samenleving. (p. 4)
  • Ondersteuning voor omstanders bij geweld op straat (p. 11)
  • Visie: Ingrijpen bij grensoverschrijdend geweld makkelijker maken. (p. 19)
  • Mindert Rakhorst en Reinier van der Grijp doen interventies bij mensen bij wie hulpverlening vastloopt. (p. 20)
  • Hoogleraar Femke Kaulingfreks: ’Beschouw jongeren als expert.’ (p. 24)
  • De gemeente Almere werkt aan het herstel van vertrouwen van inwoners in de overheid. Hoe doen ze dat? (p. 34)

Bekijk hier alle online artikelen uit MOVISIES

Eerder verschenen edities