Relatieblad Movisies

Movisies is het relatieblad van Movisie voor het sociaal domein. Het magazine met inmiddels 10.000 abonnees bevat onderwerpen waarmee jij je dagelijks bezighoudt. In elk nummer spreken we experts uit de praktijk en bekijken we relevant onderzoek en nieuws uit het sociaal domein. Movisies verschijnt drie keer per jaar en een abonnement is gratis.

Neem een gratis abonnement

Ja, ik wil Movisies ontvangen

* Zijn je gegevens veranderd, geef dat dan door via het adreswijzigingsformulier. Wil je het blad niet meer ontvangen? Meld je dan af via het opzeggingsformulier.

Laatste editie

Het thema van de laatste editie van Movisies is ‘De sociale opgave van de energietransitie’. Over het thema schrijft Janny Bakker-Klein in het redactioneel: ‘Transitiehoogleraar Derk Loorbach betoogt in het openingsverhaal dat veranderingen in het sociaal domein – ook rond de energietransitie – organisch tot stand komen. Een moeilijk te verteren waarheid voor bestuurders en beleidsprofessionals die zo graag de uitkomst van beleid vooraf willen dicteren, zegt hij. Loorbachs stelling is me uit het hart gegrepen. In het sociaal domein werken blauwdrukken voor beleid niet. De kunst is het ritme van de samenleving te volgen.’

In dit nummer onder andere:

  • ‘Interview met hoogleraar Derk Loorbach over veranderingsprocessen in het sociaal domein’ (p. 4)
  • Paul Vlaar: ‘Om de energietransitie in goede banen te leiden, heb je opbouwwerk en een ste-vig toegerust sociaal domein nodig’ (p. 10)
  • ‘De sociale basis keert terug in nieuwe gedaanten’ (p. 20)
  • ‘Werkzame mechanismen zijn veel preciezer dan werkzame elementen’ (p. 24)
  • ‘Hoe versterk je de pedagogische civil society in de wijken en dorpen?’ (p. 26)
  • ‘Ouderenmishandeling herken je niet zomaar’ (p. 34)

En nog veel meer! Na het lezen van deze Movisies ben je weer op de hoogte van de ontwikkelingen in het sociaal domein.

Blader door de online versie

 

Eerder verschenen edities