Relatieblad Movisies

Movisies is het relatieblad van Movisie voor het sociaal domein. Het magazine met inmiddels 10.000 abonnees bevat onderwerpen waarmee jij je dagelijks bezighoudt. In elk nummer spreken we experts uit de praktijk en bekijken we relevant onderzoek en nieuws uit het sociaal domein. Movisies verschijnt drie keer per jaar en een abonnement is gratis.

Neem een gratis abonnement

Ja, ik wil Movisies ontvangen

* Zijn je gegevens veranderd, geef dat dan door via het adreswijzigingsformulier. Wil je het blad niet meer ontvangen? Meld je dan af via het opzeggingsformulier.

Laatste editie

Het thema van de laatste editie van Movisies is ‘Terug naar het collectief?’. Over het thema schrijft Janny Bakker-Klein in het redactioneel: ‘Het valt mij daarbij op dat de perspectieven op individueel- en collectief werken nogal verschillen. Hilde van Xanten (p.16) spreekt van het betrekken van het omringend netwerk bij het oplossen van problemen. Marco Pastors (p.4) pleit voor één gezin, één plan, één contactpersoon, maar pleit er ook voor dat mensen via verenigingen, school en werk uit een isolement gehaald worden. Mariël van Pelt ziet daar juist een rol weggelegd voor de buurthuizen en de sociaal werker. En dan heb je nog de benadering waarin het collectieve systeem moet worden aanpast om verbeteringen te realiseren voor een groep mensen, zoals bijvoorbeeld in het pleidooi van Margriet Jongerius (p.19) voor de basisbaan. Verschillende perspectieven op individueel en collectief werken die elkaar niet uitsluiten, maar elkaar in een juiste mix versterken.’

In dit nummer onder andere:

  • ‘Collectieve of individuele hulp? Tweegesprek met Marco Pastors en Mariël van Pelt’ (p. 4).
  • ‘Schrijfster Naema Tahir veranderde van standpunt over gearrangeerde huwelijken’ (p. 12).
  • ‘Vijf antwoorden op vijf prangende vragen over de aanpak van eenzaamheid’ (p. 21).
  • ‘Hoe verbeteren we de zorg en ondersteuning van mensen die verward gedrag vertonen? Interview met hoogleraar Philippe Delespaul’ (p. 28).
  • ‘Hoe dragen collectieve activiteiten precies bij aan het welzijn van bewoners?’ (p. 30).

En nog veel meer! Na het lezen van deze Movisies ben je weer op de hoogte van de ontwikkelingen in het sociaal domein.

Blader door de online versie

 

Eerder verschenen edities