Relatieblad MOVISIES

MOVISIES is het relatieblad van Movisie voor het sociaal domein. Het magazine met inmiddels 12.000 abonnees bevat onderwerpen waarmee jij je dagelijks bezighoudt. In elk nummer spreken we experts uit de praktijk en bekijken we relevant onderzoek en nieuws uit het sociaal domein. MOVISIES verschijnt drie keer per jaar en een abonnement is gratis.

 

Neem een gratis abonnement

Ja, ik wil MOVISIES ontvangen

* Zijn je gegevens veranderd, geef dat dan door via het adreswijzigingsformulier. Wil je het blad niet meer ontvangen? Meld je dan af via het opzeggingsformulier.

Meest recente editie

In de MOVISIES-editie van november 2022 is armoede het centrale thema. Inflatie, stijgende energie-prijzen en de oorlog in Oekraïne maken het leven een stuk duurder. We schrijven onder andere over energiearmoede en wat sociaal werkers en gemeenten daaraan kunnen doen. En hoe een actiegroep in Rotterdam bewoners helpt bij de energietransitie. Ook vind je in dit nummer een praktijkverhaal over Noordenveld. Deze gemeente toont de ervaringen met de inzet van een ervaringsdeskundige bij het tegengaan van armoede.

Movisie-bestuurder Janny Bakker-Klein betoogt in haar redactioneel dat we de oorzaken en de soms gekmakende systemen moeten aanpakken, die veroorzaken dat mensen in armoede en schulden verzeild raken. 

Blader door de online versie

In dit nummer onder andere:

Bekijk hier alle online artikelen uit MOVISIES

Eerder verschenen edities