Relatieblad Movisies

Movisies is het relatieblad van Movisie voor het sociaal domein. Het magazine met inmiddels 10.000 abonnees bevat onderwerpen waarmee jij je dagelijks bezighoudt. In elk nummer spreken we experts uit de praktijk en bekijken we relevant onderzoek en nieuws uit het sociaal domein. Movisies verschijnt drie keer per jaar en een abonnement is gratis.

 

Neem een gratis abonnement

Ja, ik wil Movisies ontvangen

* Zijn je gegevens veranderd, geef dat dan door via het adreswijzigingsformulier. Wil je het blad niet meer ontvangen? Meld je dan af via het opzeggingsformulier.

Laatste editie

Het thema van de laatste editie van Movisies is ‘Polarisatie’. Over het thema schrijft Janny Bakker-Klein in het redactioneel: 'Het is verkiezingstijd in Nederland en dat is altijd een periode waarin verschillen worden uitvergroot. De coronacrisis doet er nog eens een schepje bovenop. De burgemeesters van vijftien steden in Nederland waarschuwden al in de zomer van 2020 voor een tweedeling in de maatschappij, doordat de kansenongelijkheid verder toeneemt. Uitzichtloosheid en frustratie, met name in kwetsbare wijken waar de werkloosheid en de armoede toenemen, leiden tot spanningen in gezinnen en tot boosheid op de overheid.

Veel mensen maken zich zorgen over de toenemende polarisatie in Nederland. In dit nummer ontleden we het begrip polarisatie vanuit verschillende invalshoeken. "Is er eigenlijk wel sprake van toenemende polarisatie?", vraagt hoogleraar Paul Dekker zich af (p.4). De lontjes van mensen zijn wel korter, maar dat is iets anders dan polarisatie, stelt hij. Door het steeds over polarisatie te hebben wordt het misschien juist een selffulfilling prophecy. Joline Verloove (p.20) roept de vraag op of polarisatie altijd ongewenst is. Soms kan polarisatie productief zijn en leiden tot emancipatie van minderheidsgroepen. Polarisatie wordt pas ongewenst, als bestaande verschillen verscherpt worden, waardoor deze tot hardnekkige tegenstellingen uitgroeien en groepen mensen niet meer constructief met elkaar kunnen communiceren.'

In dit nummer onder andere:

Bekijk hier alle online artikelen uit Movisies

En nog veel meer! Na het lezen van deze Movisies ben je weer op de hoogte van de ontwikkelingen in het sociaal domein.

Blader door de online versie

Eerder verschenen edities