Toegankelijkheidsverklaring

Movisie streeft ernaar volledig te voldoen aan de overheidsstandaard toegankelijkheid WCAG 2.1, op AA-niveau. Hiermee worden onze websites gebruiksvriendelijker en beter toegankelijk voor iedereen.

Deze toegankelijkheidsverklaring is van toepassing op alle websites die in beheer zijn van Movisie.

Aanpak om de toegankelijkheid van onze websites verder te bevorderen

De volgende maatregelen worden door Movisie genomen om de toegankelijkheidseisen te bevorderen:  

  • Webredacteuren zijn goed op de hoogte van de toegankelijkheidsrichtlijnen en plaatsen nieuwe informatie op de website volgens deze richtlijnen.
  • De website is in januari 2020 volledig getest op problemen met de toegankelijkheid. Gevonden problemen zijn daarna zoveel mogelijk opgelost.
  • Regelmatig wordt de website en nieuwe onderdelen gescand op problemen. Worden er problemen gevonden, dan lossen we deze voor zover mogelijk op.
  • Bij de doorontwikkeling van de website (livegang gepland eind 2023) wordt ook de toegankelijkheid steeds meegenomen.

Problemen met toegankelijkheid melden

Op dit moment voldoen nog niet alle documenten (zoals pdf-bestanden) en filmpjes aan de toegankelijkheidsnormen. Wij streven ernaar met bovengenoemde maatregelen om nieuwe content zo toegankelijk mogelijk te plaatsen.

Heb je vragen of opmerkingen hierover? Of wil je content gebruiken die op dit moment nog niet toegankelijk is? Neem dan contact met ons op via webredactie@movisie.nl zodat we naar de mogelijkheden kunnen kijken voor een passende oplossing.