Movisie biedt kennis en aanpak sociale vraagstukken

Hoe zorg je dat mensen zo lang mogelijk en met goede kwaliteit van leven thuis kunnen wonen? Hoe bevorder je participatie van mensen? Hoe voorkom je eenzaamheid? Wij kunnen jou daarbij helpen. Movisie is hét landelijk kennisinstituut voor het sociaal domein. Samen met de praktijk ontwikkelen we kennis over wat echt goed werkt en passen we die kennis toe.

Actuele kennis

Op deze website verzamelt Movisie effectieve methoden, instrumenten en praktijkvoorbeelden. Kennis die voor iedereen beschikbaar is. In achtergrondartikelen duiden wij beleid en actuele ontwikkelingen. Door je te abonneren op onze digitale nieuwsbrief mis je nooit meer belangrijk nieuws. Kijk ook in de databank Effectieve sociale interventies. Daar vind je bewezen methoden om problemen slagvaardig aan te pakken.

Via leerkringen en debatten brengen wij mensen met elkaar in contact om bijvoorbeeld van elkaar te leren en visievorming te bevorderen.

Movisie Academie: online leren

De Movisie Academie biedt online cursussen, webinars en trainingen voor professionals, managers en beleidsmakers in het sociale domein. 

Het is onze rol om kennis in te brengen in leerprocessen van overheden en professionals. En om te leren van zowel het proces als van inhoudelijke uitkomsten. Movisie biedt daarom een divers aanbod online trainingen aan waarvoor jij je kunt inschrijven. Voor een gedeelte van het aanbod kun je studiepunten of accreditatiepunten behalen en vaak zijn de modules gratis te volgen. 

Bekijk onze online trainingen

Wat vinden anderen van ons?

Met de campagne Powered by Movisie maken we onze impact zichtbaar. Hier lees je de verhalen van de mensen achter onze resultaten.

Meer over Movisie

Movisie wordt deels gesubsidieerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Tegen betaling bieden we ook maatwerktrajecten aan. Bij ons staat kwaliteit centraal. Wij zijn ISO-gecertificeerd en werken met een zeer breed netwerk van welzijns- en zorgorganisaties, gemeenten, vrijwilligersorganisaties, burgerinitiatieven, cliëntenorganisaties, kennisinstituten, brancheverenigingen, mbo-opleidingen, hogescholen, universiteiten, fondsen en ministeries.

Lees meer over Movisie

Heb je een vraag of opmerking voor Movisie?

Neem dan contact met ons op via info@movisie.nl. Of lees meer op onze contactpagina.