Van Dantzig-penning 2021 voor Ted Kloosterboer, directeur stichting Praat

Ted Kloosterboer ontvangt de Van Dantzig-penning 2021 voor haar inzet voor de aanpak van kindermishandeling middels de stichting Praat, waarvan zij directeur is. De Van Dantzig-penning is een onderscheiding voor iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt in de aanpak van kindermishandeling.

Het comité dat de tweejaarlijkse penning uitreikt moest een keuze maken uit meerdere kandidaten die een bijzondere verdienste hebben in de aanpak van kindermishandeling. Het comité kent de penning toe aan Ted Kloosterboer. Vanaf de oprichting van de stichting Praat in 2012 toonde Ted Kloosterboer een daadkrachtige visie op de problematiek van kindermishandeling en heeft zij veel gedaan om het moeilijke onderwerp bespreekbaar te maken en aan te pakken. Zij doet dit samen met haar collega’s van de stichting Praat, waarin veel ervaringsdeskundigen actief zijn.

Zij verdient de penning vanwege haar niet aflatende sterk emanciperende acties voor:

  • Betere en vroegtijdige therapeutische behandeling van jonge slachtoffers
  • Voorlichting en educatie op scholen
  • Het agenderen van het onderwerp in netwerken van wetenschappers, hulpverleners en ervaringsdeskundigen;
  • Het organiseren van invloedrijke straatacties in geheel Nederland om kindermishandeling uit de taboesfeer te halen en (ook) een breed onder de aandacht te brengen;

Lees meer informatie over de stichting Praat

Van Dantzig

De Van Dantzig-penning - genoemd naar de psychiater Andries Van Dantzig oprichter van Reflectie- en Actiegroep Aanpak Kindermishandeling RAAK - wordt op 11 november aan Ted Kloosterboer uitgereikt in de Jacobikerk te Utrecht. De penning wordt sinds 2006 uitgereikt. Onder andere Thea Hol, André Rouvoet, Roos Haase, Rob Bilo, Herman Baartman en Francien Lamers-Winkelman mochten eerder deze penning in ontvangst nemen.  

Uitreiking tijdens De Agenda van het Sociaal Werk

Ted Kloosterboer krijgt de Van Dantzig-penning op 11 november uitgereikt tijdens de Agenda van het Sociaal Werk 2021. Thema van De Agenda is dit jaar Drijfveren en daadkracht. We bieden een sprankelend online programma waarin we stilstaan bij de ‘drive’ van sociaal werkers en hoe je deze drijfveren omzet in daadkracht.

Bekijk het programma van De agenda van het sociaal werk 2021 en geef je nu op voor deze sprankelende dag!

De Agenda van het Sociaal Werk wordt georganiseerd door Beroepsvereniging voor Professionals in het Sociaal Werk (BPSW), Sociaal Werk Nederland (SWN), Marie Kamphuis Stichting (MKS), Sociale Vraagstukken, Buurtwijs en Movisie.