Oproep aan lhbtiqa+ personen: doe mee aan onderzoek naar je ervaringen met de politie

Aanmelden is niet meer mogelijk

Movisie doet onderzoek naar de ervaringen van lhbtiqa+ personen met geweld (zowel fysiek als verbaal etc.) en met de politie en Roze in Blauw, het politienetwerk voor de lhbtiqa+ gemeenschap. We onderzoeken wat voor contact mensen hebben gehad, wat hun ervaringen zijn met het contact, waar zij positief over zijn en waar zij tegenaan liepen. Ook zijn we benieuwd naar ideeën voor verbeteringen.

Waarom dit onderzoek?

Het belangrijkste doel van dit onderzoek is te achterhalen hoe de aanpak van geweld tegen lhbtiqa+ personen is geborgd binnen de politie. En wat er in deze aanpak verbeterd kan worden. Er gaat hierbij speciale aandacht uit naar Roze in Blauw. Roze in Blauw is het politienetwerk voor de lhbtiqa+ gemeenschap.

Doe je mee?

Om de ervaringen op te halen, organiseren we nog een extra online focusgroep. De voertaal is Nederlands. Wil jij jouw ervaringen met ons delen? Meld je dan aan!

Datum: dinsdag 6 februari 2024
Tijdstip: 19.00 - 20.30 uur
Locatie: online

Je ontvangt een cadeaubon van 20 euro voor deelname. Let op: er zijn een beperkt aantal plekken.

Wie doet dit onderzoek?

Dit onderzoek wordt uitgevoerd door Movisie, het landelijk kennisinstituut voor sociale vraagstukken, in opdracht van de Nationale Politie. Het onderzoek wordt gefinancierd via de zogenaamde Hermansgelden. Deze zijn bedoeld om structureel te investeren in meer slagkracht voor onder andere de Nationale Politie. Daardoor is er ruimte om meer onderzoek te doen naar interventies rondom lhbtiqa+ personen en lhbtiqa+ vijandig geweld en hoe deze zijn ingebed in de bredere organisatie.