Discussiespel Keuzes en dilemma's in het kinderdagverblijf

21 december 2012

Op je werk in de kinderopvang kun je veel verschillende dilemma's tegenkomen. Hoe ga je daarmee om? Wat als je het bijvoorbeeld niet eens bent met de ouders van een kind? Of als je twijfels hebt bij de werkwijze van je collega's? Het discussiespel 'Keuzes en dilemma's in het kinderdagverblijf' helpt je om samen met je collega's na te denken over je werk.

Een kind heeft koorts, maar gedraagt zich niet ziek. Mag het dan toch naar het kinderdagverblijf? En wat als je als pedagogisch medewerker verschilt van mening met de ouders van een kind over het buitenspelen zonder jas?

In een kinderdagverblijf moet je voortdurend nadenken over het pedagogisch handelen. Wat doe ik in deze situatie? En is dit de enige of de beste aanpak? Het discussiespel is ontwikkeld om discussiepunten bespreekbaar te maken. Daardoor staan medewerkers stil bij hun werk en denken ze na over goede en verantwoorde kinderopvang.

Het discussiespel bevat 32 kaartjes met daarop verschillende situaties aan de hand waarvan je gesprekken kunt voeren. In het instructieboekje staan tips, werkvormen en achtergrondinformatie. Door middel van de blanco kaarten kun je het spel ook uitbreiden met een dilemma dat specifiek op jouw situatie van toepassing is.

Dit discussiespel is niet meer fysiek leverbaar, maar is wel digitaal beschikbaar.

24 pagina's, 32 kaarten en 4 blanco kaarten
Auteur
Talma, M. (MOVISIE); Hoex, J. (NJi)
Jaar
2011
Uitgever(s)
Movisie
Type
Spel