Online training: Coming in

Krijg jij als professional of vrijwilliger in zorg of welzijn te maken met LHBT’s (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen of transgender personen) met een biculturele achtergrond? Dan is het goed om te weten tegen welke specifieke problemen zij aan kunnen lopen en hoe je hen effectief kunt helpen of doorverwijzen. De online module ‘Coming In’ biedt daarvoor goede handvatten. 

'Coming In' heeft twee modules: voor professionals is er de module ‘Ondersteuning aan LHBT’s met een biculturele achtergrond, voor vrijwilligers de module ‘Doorverwijzen van biculturele LHBT’s’.

Kosten: Gratis
Duur: 30 minuten

Wil je deze online training volgen? Registreer je eenmalig en eenvoudig met je naam en e-mail adres via onderstaande link. Het account geeft daarna toegang tot je persoonlijke homepage op de Movisie Academie: de online leeromgeving van Movisie.

Module: Coming in

Voor wie

Professionals en vrijwilligers in zorg en welzijn.

Beoogde resultaten

In de module voor professionals leer je effectiever en sensitiever hulp te verlenen aan LHBT’s van kleur. Je leert over do’s en dont’s, oefent met praktisch casussen en komt meer te weten over de achtergrond van biculturele LHBT’s en de dilemma’s waarmee zij te maken kunnen hebben. 

In de module voor vrijwilligers leer je vooral signalen herkennen die erop wijzen dat biculturele LHBT’s ondersteuning nodig hebben. Ook kom je erachter naar welke organisaties en hulpverleners je hen kunt doorverwijzen.

Beide modules bevatten leerzame filmpjes met sprekende en levensechte voorbeelden van LHBT’s van kleur.

Accreditatie & certificaat

Bij Registerplein geregistreerde Maatschappelijk Werkers, Sociaal Agogen, Cliëntondersteuners en Aandachtsfunctionarissen ontvangen 6 punten (zelf registreren in PE-Online). Na het volgen van deze online training ontvang je een certificaat. Ben je jeugdverpleegkundige, doktersassistent of jeugdarts, dan kun je 5.17 SKJ accreditatiepunten ontvangen. Wil je hiervan gebruikmaken, dan moet je na het afronden van de online training ook de toets maken.