Online training: Jong en Transgender

In elke klas zit gemiddeld één leerling die zich niet thuis voelt in het hokje ‘jongen’ of ‘meisje’. Vaak blijven deze kinderen onder de radar, wat kan leiden tot psychische klachten. De cijfers liegen er niet om; meer dan 2 van de 3 overweegt suïcide. 

Jij kunt als professional een belangrijke rol spelen in het helpen van deze kinderen en jongeren. Door middel van praktijkgerichte opdrachten leer je in de online training Jong en Transgender hoe je gender-vraagstukken vroeg kunt signaleren en bespreekbaar maken. Deze gratis module van 1,5 uur gaat over kinderen in de leeftijd van 2 tot 18 jaar.

Jong en Transgender

Voor wie?

Deze training is gemaakt voor jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, buurtteammedewerkers Jeugd en Gezin, kindwerkers en jongerenwerkers. Deze module is daarnaast ook geschikt voor professionals in de jeugdzorg zoals pedagogen en groepsleiding.

Accreditatie 

  • Sociaal Werkers ontvangen 2 punten via Registerplein als de training is afgerond voor 3 juli 2022.
  • Ben je jeugdverpleegkundige, doktersassistent of jeugdarts, dan kun je accreditatiepunten ontvangen. Wil je hiervan gebruikmaken, volg de e-learning dan via de JGZ Academie.

Beoogde resultaten

Na afloop van de e-learning kun je:

  • Uitleggen wat de basisaspecten van identiteit zijn en hoe mensen zich op het gender spectrum bevinden.
  • Impliciete en expliciete signalen van gender-vraagstukken herkennen en positieve taal en gespreksvaardigheden inzetten om deze bespreekbaar te maken in de spreekkamer.
  • Wanneer er gender-vraagstukken spelen bij het kind of de jongere, ouders of het kind zelf van basisinformatie voorzien en hen zo nodig doorverwijzen naar specialistische zorginstellingen.

Contact

Jonah Lamers, Transketeers
jonah@transketeers.com