Online training: Participatie van je cliënt ondersteunen

Hoe ondersteun en versterk je als sociale professional de participatie van je cliënt? De minicursus Participatie van je cliënt ondersteunen geeft hier antwoord op. Movisie ontwikkelde deze cursus met het Participatiewiel als uitgangspunt.

In 20 minuten behaal je resultaat met een persoonlijk actieplan. Hiermee kan jij aan de slag om de participatie van je cliënt te ondersteunen en te versterken.

De cursus is gebaseerd op het Participatiewiel, een door Movisie ontwikkelde leidraad voor integrale participatiebevordering. Het Participatiewiel kan op drie niveaus worden gebruikt: beleid en visievorming door de gemeente, als instrument voor organisatie-analyse op instellingsniveau en het niveau van de professional-cliënt. Deze minicursus focust op het laatste niveau: professional-cliënt.

Kosten: Gratis
Duur: 20 minuten

Wil je deze online training volgen? Registreer je eenmalig en eenvoudig met je naam en e-mail adres via onderstaande link. Het account geeft daarna toegang tot je persoonlijke homepage op de Movisie Academie: de online leeromgeving van Movisie.

Minicursus: Participatie van je cliënt ondersteunen

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor professionals/hulpverleners in de sector Zorg & Welzijn en Werk & Inkomen die met cliënten of burgers werken.

Beoogde resultaten

  • In de minicursus werk je met een casus en oefen je met voorbeelden uit je eigen praktijk.
  • Je wordt aan het denken gezet over wat het betekent om mee te doen aan de samenleving.
  • Wat kan en wil je cliënt bereiken? Hoe kan jij dat doel ondersteunen en versterken?