Symposium Werkplaatsen Sociaal Domein: ‘Werelden verbinden voor het versterken van sociale kwaliteit’

Op 6 juni 2024 is het weer zo ver: het landelijk symposium van de Werkplaatsen Sociaal Domein staat op de agenda! Dit jaar maken we met elkaar een inspirerende en leerzame reis met als thema ‘Werelden verbinden voor het versterken van sociale kwaliteit’. In een wereld die polariseert en complexer wordt is het verbinden van mensen en perspectieven nodig én inspirerend! De gehele dag staat in het teken van elkaar ontmoeten, verhalen en ervaringen uitwisselen en nieuwe kennis opdoen.

Dagvoorzitter Marcel Ham (Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken) neemt je gedurende de dag mee op een reis waarin duidelijk wordt dat voor sociale kwaliteit in wijken en dorpen het verbinden van werelden nodig en mogelijk is. Zo zal keynote spreker Klasien Horstman (hoogleraar Filosofie van de Publieke Gezondheidzorg aan de Universiteit van Maastricht) aandacht besteden aan de verwevenheid van sociale, fysieke en gezondheidsaspecten van goed en gezond leven in de wijk. Later op de dag kun je kennismaken met alle Werkplaatsen Sociaal Domein, hun verschillende projecten, creatieve makers en mensen met ervaringskennis. Ook ontdekken we tijdens een vossenjacht hoe in de projecten van de Werkplaatsen Noord-Brabant Fontys, Zuyd, Gelderse Vallei en Arnhem en Nijmegen werelden verbonden worden en wat dat teweeg brengt.  

Het doel van de dag? Inspiratie opdoen over hoe we met elkaar verschillende werelden kunnen verbinden en daarmee sociale kwaliteit kunnen versterken. Je gaat naar huis met een rugzak vol nieuwe contacten en inzichten. Zien we jou op 6 juni 2024 van 10.30 tot 16.00 uur in het Akoesticum in Ede? We verwelkomen je graag!

Programma  

 • 10.00 – 10.30 Inloop    
 • 10.30 – 10.45 Ontvangst en opening symposium   
  Door dagvoorzitter Marcel Ham, hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken en van socialevraagstukken.nl 
 • 10.45 – 11.30 Werelden verbinden op alle terreinen:
  Presentatie door Klasien Horstman, hoogleraar Filosofie van de Publieke Gezondheidzorg aan de Universiteit van Maastricht  
 • 11.30 – 12.15 Werelden verbinden met de wereld zelf    
  Aan tafel met mensen uit diverse werelden:
  • Straatpastor Max, NGK De Pelgrim Ede
  • Ervaringsdeskundige, Robin Smits
  • Anneke Doornbos, Programmamanager Mentaal Gezond, afdeling Beleid Sociaal Domein, gemeente Ede
  • Viviane van WijkMassirer, Docent social work Hogeschool Zuyd
  • Lisbeth Verharen, lector Versterken van Sociale Kwaliteit Hogeschool Arnhem Nijmegen
 • 12.15 – 12.30 Afsluiting ochtend en aanwijzingen middagprogramma  
  Plenaire toelichting door dagvoorzitter 
 • Tijdens de lunch: Lunchconcertje, cultureel intermezzo onder begeleiding van Wytske en Elke 
 • 12.30 – 14.00 Lunch en bezoek beursvloer in twee groepen 
  Ontdek de diversiteit van werkplaatsen sociaal domein op de beursvloer en geniet van een overheerlijke lunch   
 • 14.00 – 15.30 Werelden ontdekken
  De vossenjacht, het succesnummer van het symposium vorig jaar, vindt ook dit jaar plaats. Dit vindt buiten plaats, houd rekening met geschikte kleding/schoenen en het weer. Voor mensen die niet kunnen of willen wandelen bieden wij een vossenjacht rond het gebouw
 • 15.30 – 16.00 Afsluiting met cultuurshot om werelden te verbinden  
  In de plenaire ruimte ontmoeten we elkaar om indrukken te delen op culturele wijze onder begeleiding van Wytske en Elke 
 • 16.00 – 17.00 Borrel  

  Praktische informatie  

  Locatie: Akoesticum – Ede. Hier vind je informatie over de bereikbaarheid. Tip van de locatie: Zoek als je met de auto komt met je navigatiesysteem op naam ‘Akoesticum’, NIET op postcode/adres. 
   

  Het maximaal aantal aanmeldingen is bereikt. Je kunt je nog wel aanmelden voor de wachtlijst via het formulier hieronder.

Wachtlijst: symposium Werkplaatsen Sociaal Domein 6 juni 2024