Workshopreeks: Meer impact met je aanpak basisvaardigheden

Expertisepunt Basisvaardigheden

Heb jij een aanpak, methode of interventie ontwikkeld om mensen te helpen hun basisvaardigheden te verbeteren? En heb je interesse om je aanpak (beter) te beschrijven of te onderzoeken? Of wil je weten wat werkt volgens de laatste inzichten? Meld je dan nu aan voor de workshopreeks ‘Meer impact met je aanpak basisvaardigheden’. De workshops worden mogelijk gemaakt door het Expertisepunt Basisvaardigheden.

In drie workshops gaan we samen aan de slag met het verbeteren van je aanpak om meer impact te kunnen maken. In de eerste workshop ga je samen met ervaren adviseurs van het Expertisepunt Basisvaardigheden aan de slag met het beschrijven van je aanpak, bijvoorbeeld in de vorm van een handboek of procesbeschrijving. In de tweede workshop leer je over wat werkt bij het versterken van basisvaardigheden volgens ervaringsdeskundigen, de wetenschap en professionals. Samen kijken we hoe jouw aanpak daar gebruik van kan maken. In de derde workshop gaan we aan de slag met manieren waarop je jouw aanpak kunt onderzoeken op een laagdrempelige manier. Tot slot krijg je ook, buiten de workshops om, begeleiding op maat bij het beschrijven of onderzoeken van je aanpak.

Meld je hier aan

Wanneer?

  • Dinsdag 2 april van 10:00 tot 12:30 uur
  • Dinsdag 28 mei van 10:00 tot 12:30 uur
  • Dinsdag 25 juni van 10:00 tot 12:30 uur

De workshops vinden fysiek bij Movisie plaats. Voor lunch wordt gezorgd! Deelname aan de workshops is gratis. Wel vragen we je bij alle drie de workshops aanwezig te zijn. Reken ook op 1 á 2 uur voorbereidingstijd per workshop.  

Wat bieden we?

  • Begeleiding bij het zetten van de eerste stappen om je aanpak te beschrijven en te onderzoeken onder professionele begeleiding.
  • 4 uur individuele begeleiding op maat bij het beschrijven of onderzoeken van je aanpak. Bij interesse kunnen we samen de mogelijkheden verkennen voor opname in de Databank Effectieve Sociale Interventies.
  • Kennis over wat werkt bij het versterken van basisvaardigheden en handige tools om zelf aan de slag te gaan met het verbeteren van je aanpak.
  • Uitwisseling met andere professionals, ontwikkelaars en uitvoerders van aanpakken.

Voor wie?

De workshopreeks is voor ontwikkelaars en uitvoerders van aanpakken die mensen met beperkte basisvaardigheden helpen beter mee te doen in de samenleving. Met ‘aanpakken’ bedoelen we allerlei methoden, projecten of interventies. Om impact te kunnen maken, is het handig dat je bij alle drie bijeenkomsten aanwezig bent én betrokken bent bij het ontwikkelen, vormgeven of verbeteren van je aanpak. Deelnemen samen met een collega kan natuurlijk ook. Er is plaats voor ongeveer tien personen of 6 aanpakken. Deelname aan één of twee van de workshops is in overleg ook mogelijk. Bij meer aanmeldingen dan plaatsen hebben deelnemers die bij alle drie de workshops aanwezig zijn voorrang.

Aanmelden

Meedoen? Meld je aan via deze link. Twijfel je of de workshops iets voor jou zijn? Of heb je andere vragen? Neem contact op met Romy Santpoort (r.santpoort@movisie.nl) of Nada de Groot (n.degroot@movisie.nl).