Irene Thuis

Irene Thuis is directeur/bestuurder bij MEE Zuid Limburg en Associate member van Movisie.

Al vanaf 1984 is Irene werkzaam in het sociale domein. Ze is gestart in de uitvoering bij de sociale dienst en langzaam aan opgeklommen tot directeur sociale dienst Maastricht. Ze was jaren actief in Divosa-verband waarbij ze vooral de ketensamenwerking met (destijds) CWI en UWV verder heeft ontwikkeld.

Irene Thuis

In het kort

Werkgever: MEE Zuid Limburg
Functie: Directeur/bestuurder
Kernwoorden: Cliëntondersteuning, kennis delen, participatie en inclusie

Omdat ze haar opgedane kennis graag wilde delen, maar ook de zakelijke (commerciële) wereld beter wilde leren kennen, is ze na bijna 30 jaar ambtenaarschap overgestapt naar een adviesbureau. Haar werkinhoud bleef vooral sociale zaken en participatie. Maar tegelijkertijd heeft ze veel bijgeleerd op het vlak van het verwerven van opdrachten; schrijven van offertes en rapportages.  Daarnaast mocht ze twee jaar begeleider zijn van een twintigtal trainees. Ook het maken van het opleidingscurriculum voor hen behoorde tot haar taak. Irene vond het mooi en leerzaam om een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van deze jonge professionals.

Sinds november 2013 is Irene directeur/bestuurder bij MEE Zuid Limburg. Bij haar aantreden werd MEE nog gefinancierd vanuit de Awbz, maar sinds 2015 zijn de gemeenten en zorgkantoren belangrijke opdrachtgevers voor de cliëntondersteuning zoals die in de wet is vastgelegd. Dit is echter niet de enige dienstverlening van MEE. Als kennispartner op het gebied van mensen met een beperking, bieden ze veel trainingen maar ook projecten op het gebied van participatie en inclusie (Meedoen mogelijk maken). 

Naast het aansturen van de organisatie en het onderhouden van samenwerkingsrelaties, is Irene ook betrokken bij inhoudelijke ontwikkelingen. Daar zit uiteindelijk ook haar drive!