Jessica de Ruijter

Jessica de Ruijter is directeur bij LaNSCO, mede-oprichter van de Blauwe Paraplu en LaNSCO en Associate Member van Movisie.

Een inclusieve samenleving is waar Jessica voor staat. Begonnen in de internationale samenwerking, zet zij zich nu in voor het sociaal coöperatief ondernemen in Nederland. Dit avontuur begon in Amersfoort waar zij mede-initiatiefnemer is van sociale coöperatie de Blauwe Paraplu. 

Jessica de Ruijter

In het kort

Werkgever: LaNSCO
Functie: Directeur
Kernwoorden: Bottom-up, gelijkwaardigheid, samen en een boel enthousiasme

In een sociale coöperatie ondernemen mensen naar vermogen en met behoud van uitkering. Een sociale coöperatie biedt een plek waar mensen zichzelf mogen zijn, kunnen leren, zich verder ontwikkelen en ondernemen zonder onzekerheid over hun inkomen.

 In steeds meer gemeenten ontstaan sociale coöperaties. Sociale coöperaties geven een nieuwe vorm aan participatie van mensen met een zogenaamde ‘afstand tot de arbeidsmarkt’. Zo kunnen meer mensen naar vermogen meedoen in de samenleving. 

LaNSO verbindt, ondersteunt en versterkt bestaande en startende sociale coöperaties door heel Nederland. LaNSCO is speciaal opgericht om sociale coöperaties en gemeenten te ondersteunen in een succesvolle en vruchtbare samenwerking. Wij kennen de praktijk, en delen met enorm veel plezier onze kennis.