Film toont belang vrijwilligers

Drijfveren voor vrijwilligerswerk in beeld in film Fan van OpMaat

17 februari 2017

Een groep van ruim 25 zeer betrokken bewoners doet werk voor hun wijk. Zij werken bij een ontmoetingspunt waar wijkbewoners met vragen en initiatieven terecht kunnen. Verschillende maatschappelijke organisaties werken hier samen met actieve wijkbewoners. De film Fan van OpMaat brengt mooi in beeld wat het belang is van deze vrijwilligers.

Fan van OpMaat laat de kracht van vrijwilligers zien

De film volgt vijf vrijwilligers van OpMaat, een ontmoetingspunt in een Nijmeegse wijk. Het toont een inkijkje in hun drijfveren en laat zien dat zij er een essentiƫle rol vervullen. OpMaat zoekt en verbindt de krachten in de wijk. De vrijwilligers hebben hier een belangrijke rol in. De film brengt in beeld wat het geheim is van deze geweldige kracht van mensen.

Hoe werkt Fan van OpMaat?

De film vertelt het verhaal van vijf vrijwilligers die zich inzetten voor het ontmoetingspunt OpMaat. Zij hebben alle vijf verschillende redenen om vrijwilligerswerk te doen. De documentairemaker interviewde en volgde hen tijdens hun werk bij OpMaat, als een fly on the wall: zo onopvallend, dat de personen nauwelijks het gevoel hadden dat ze gefilmd werden.

Met wie wordt er samengewerkt?

Het ontmoetingspunt is een initiatief van: Portaal, Talis, Standvast Wonen, de Gemeenschap, MEE Gelderse Poort, Swon het seniorennetwerk, Driestroom, Dichterbij, NIM Maatschappelijk werk, Tandem Welzijn en Het Inter-lokaal.

De dvd van Fan van OpMaat is verkrijgbaar bij Lotte Schoenmakers (l_schoenmakers@hotmail.com).
De makers stellen het op prijs als u hen laat weten waarvoor u de film gebruikt.

Website

Bekijk de film online (YouTube).

Uitvoerende organisatie

TandemWelzijn
E info@tandemwelzijn.nl

Contact

www.tandemwelzijn.nl/over-tandem/contact.html