Kennis uit Nederland helpt ondernemers in ontwikkelingslanden

PUM Netherlands senior experts

10 maart 2016

Professionals uit Nederland helpen met hun kennis ondernemers in ontwikkelingslanden en opkomende markten. Een non-profit organisatie adviseert bedrijven in deze landen die geen commerciële consultancy kunnen betalen.

Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen advies via PUM

Veel ondernemers in ontwikkelingslanden en opkomende markten willen vooruit komen, maar hebben de kennis en ervaring niet. PUM biedt juist die kennis en ervaring aan. Via PUM dragen professionele vrijwilligers hun kennis over aan het midden- en kleinbedrijf in deze landen. Zij stimuleren daarmee zelfredzaamheid, ondernemerschap en duurzame ontwikkeling van bedrijven in ontwikkelingslanden en opkomende markten.

Hoe werkt PUM?

PUM koppelt bedrijven aan Nederlandse professionals die hun jarenlange ervaring onbetaald inzetten voor een betere wereld. De professionals (senior experts) voeren praktische adviesprojecten uit op de werkvloer. Zo bouwen bedrijven voldoende kennis op om uit te groeien tot de motor van de plaatselijke economie.

PUM-experts kijken zo veel mogelijk met een frisse blik naar elke onderneming die ze bezoeken. Eerst op bedrijfseconomisch vlak, maar ook op milieugebied, op het gebied van arbeidsomstandigheden en op sociaal vlak.

Met wie wordt er samengewerkt?

The Entrepreneurs Foundation, Ernst & Young, VNO-NCW, Zeelandia

Iets voor u?

Als u als organisatie Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) internationaal wilt vormgeven, biedt PUM interessante mogelijkheden.

Website

www.pum.nl/nl