Vrijwilligershuis Borsele

Hoe kunt u op lokaal niveau een laagdrempelige ondersteuning voor vrijwilligersorganisaties regelen? Een mogelijkheid is een centrale plek voor alles rondom vrijwilligers en vrijwilligerswerk. In Borsele hebben ze daarvoor een echt vrijwilligershuis.

Wat is het Vrijwilligershuis?

In het VrijwilligersHuis kunnen vrijwilligers elke werkdag terecht voor vragen en ondersteuning. Zo is er de mogelijkheid voor het kopiëren, drukken en inbinden van boekjes, ontwerpen en maken van affiches en flyers, het uitlenen van materialen en hulp bij fondsenwerving of andere vrijwilligerswerk gerelateerde onderwerpen. Naast dit alles is er een (regionale) vrijwilligersvacaturebank waar verenigingen/organisaties gebruik van kunnen maken. Ook mensen die vrijwilligerswerk zoeken kunnen er terecht. Naast vrijwilligerswerk, ondersteunt het huis ook mantelzorg en ouderenwerk. Het vrijwilligershuis heeft zowel een website als een fysiek adres

Wat levert het op?

Voor de gemeente Borsele heeft het VrijwilligersHuis als voordeel dat ze daardoor dichter bij haar inwoners komt te staan. Uit eerste hand worden contacten gelegd, problemen worden in een vroeg stadium gesignaleerd, waardoor er snel actie kan worden ondernomen om deze op te lossen. Vrijwilligers kunnen bij het huis terecht voor advies en materiele ondersteuning. Zo worden tegen kostprijs allerhande diensten aangeboden, waarvoor verenigingen bij een bedrijf vaak de hoofdprijs betalen.

Hoe werkt het Vrijwilligershuis?

Op een centrale fysieke en digitale plek worden allerlei activiteiten aangeboden, zoals een vrijiwlligersvacaturebank, kopieerservice verenigingsleven, uitleen van apperatuur, ondersteuning van vrijwilligers en mantelzorgers.

Wat zijn de succesfactoren?

Korte lijnen, waardoor er veel gerealiseerd kan worden.

Met wie wordt samengewerkt?

Gemeente Borsele

Iets voor u?

Wanneer u op zoek bent naar laagdrempelige en centrale ondersteuning van het verenigingsleven en het vrijwilligerswerk, kan een vrijwilligershuis een oplossing zijn.

Website

Looptijd

Gestart: 01/01/2010

Uitvoerende organisaties

VrijwilligersHuis Gemeente Borsele
Poelvoordestraat 1
4431 BP ’s-Gravenpolder
T (0113) 311 999
E info@vrijwilligershuis.nl
www.vrijwilligershuis.nl

Plaats

Borssele

Provincie

Zeeland

Land

Nederland

Contact