Digitaal magazine MOVISIES - editie december 2023

Movisie lanceert de laatste editie van het relatiemagazine MOVISIES van 2023. Blader online door het magazine en laat je inspireren.

Naar het digitale magazine MOVISIES

In haar voorwoord vertelt Janny Bakker-Klein, voorzitter van de raad van bestuur van Movisie, over een vriendin die zichzelf als ‘decadente dakloze’ bestempelt. De vrouw mag tijdelijk in een woning van vrienden verblijven, maar komt daarna weer als dakloze op straat terecht. Dat triggerde Bakker-Klein. Volgens haar mogen we dak- en thuisloosheid in ons rijke land niet accepteren. ‘Een eigen plek hebben om van daaruit je leven op te kunnen bouwen, dat is het begin van bestaanszekerheid.’

In deze editie lees je onder andere:

  • Sociaal werker Juul van Schaijk aan het woord: ‘Vaak is er meer mogelijk dan ambtenaren veronderstellen’
  • Visiestuk van Silke van Arum (programmaleider Movisie): toekomstscenario kind- en gezinsbescherming
  • Taalachterstand in het gezin tegengaan: wat werkt volgens de experts?
  • Dossier bestaanszekerheid: wat weten we, wat kan de regering doen?
  • Interview met lector Mariël van Pelt: ‘We hebben te weinig vraagtekens gezet bij de Participatie­samenleving’

MOVISIES is het relatieblad van Movisie voor het sociaal domein. Het magazine met inmiddels 12.000 abonnees bevat onderwerpen waarmee jij je dagelijks bezighoudt. In elk nummer spreken we experts uit de praktijk en bekijken we relevant onderzoek en nieuws uit het sociaal domein. In 2023 verschijnt MOVISIES één keer als gedrukt magazine en drie keer als een digitaal magazine. 

Abonneer je gratis op MOVISIES