Conferentie: 'Een nieuwe generatie ouderen langer thuis'

Woensdag 12 juni 2024 - Congrescentrum NBC te Nieuwegein

Stichting Educatie Zorg & Welzijn organiseert op 12 juni een conferentie met als onderwerp: Een nieuwe generatie ouderen langer thuis. Movisie zal onder andere een workshop verzorgen op deze dag. Mensen hechten sterk aan zelfstandigheid gedurende hun hele leven, maar streven ook naar sociale contacten en betekenisvolle relaties. Een goed leven betekent voor velen zelf keuzes maken en verbondenheid met familie, vrienden, collega’s en buren. Het streven is naar een passende balans tussen eigen regie en de afhankelijkheid die verbondenheid met zich meebrengt.

Autonomie, vorm kunnen geven aan je leven en verbondenheid zijn de drie basisbehoeften die deze motivatie beïnvloeden. Deze conferentie onderzoekt hoe (on)afhankelijkheden een verrijking kunnen zijn voor eigen regie.

Wij nodigen je van harte uit op woensdag 12 juni 2024 in Congrescentrum NBC te Nieuwegein van 09.30 tot 17.00 uur. Samen met andere professionals, ouderen, vrijwilligers, beleidsmakers en onderzoekers uit het hele land delen we ervaringen, kennis en leerpunten rond dit urgente vraagstuk.
Met gedeelde kennis en inspiratie kunnen we dan weer verder met, voor en als nieuwe generatie ouderen.

Bekijk hier het programma

Lees hier meer over de sessies

Bekijk hier de sprekers van de conferentie

Lees meer en meld je aan