Vacature: Projectmedewerker team Thuis in de Wijk (32-36 uur)

Heb jij hart voor wijken waar iedereen zo lang mogelijk op een prettige manier kan wonen en meedoen? En daarbij oog voor de kwetsbare groepen? Ben jij in staat kennis en praktijk aan elkaar te verbinden? Zijn de woorden resultaatgericht, enthousiast en creatief op jou van toepassing? Dan zijn we naar jou op zoek! We zoeken een projectmedewerker voor 32-36 uur per week.

Je kunt niet meer reageren op deze vacature.

De opgave van het team Thuis in de wijk

Mensen in een kwetsbare positie verdienen een plek in onze samenleving. De buurt waarin zij wonen moet voor hen daadwerkelijk voelen als thuis. Professionals, vrijwilligers en naasten ondersteunen hen daarbij. De gemeente creëert de goede voorwaarden, maar wij weten dat nog niet alles op rolletjes loopt. Wij helpen de lokale werkpraktijk met het beschikbaar stellen van kennis over aanpakken en relevant onderzoek. 

We ontwikkelen kennis in samenspraak met gemeentes, professionals en bewoners. We verspreiden opgedane kennis ook weer zodat anderen er gebruik van kunnen maken. Zo willen we bijdragen aan ondersteuning en zorg die mensen in een kwetsbare positie nodig hebben en hen zo te stutten bij meedoen in de samenleving. Het gaat bij deze positie met name om ouderen en mensen met een levensbrede en/of levenslange ondersteuningsvraag. Aandachtsgebied is hiernaast de advisering van gemeenten bij de implementatie van onafhankelijke cliëntondersteuning.

Wat wordt jouw rol?

Als projectmedewerker draag jij bij aan kennisdeling én kennisverbetering bij sociaal professionals en beleidsmedewerkers. Tot jouw taken behoren onder andere:

 • Vertalen van (wetenschappelijk) onderzoek naar praktische kennis.
 • Het combineren van wetenschappelijke-, praktijk- en ervaringskennis tot handzame informatie.
 • Het uitvoeren van deskresearch.
 • Ontwikkelen van topiclijsten en het afnemen van interviews.
 • (Mee)schrijven aan publicaties en artikelen voor op onze website.
 • Organiseren van bijeenkomsten, zowel digitaal als fysiek, voor verschillende doelgroepen.
 • Meewerken aan de ondersteuning van gemeenten bij de implementatie van beleid.

Wat neem jij mee?

 • Hbo of wo denk- en werkniveau.
 • Je hebt minimaal een jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt kennis en ervaring met projectmatig werken: het  samenwerken in meerdere projecten tegelijkertijd en het werken met deadlines. Ook heb je hierdoor ervaring in het inhoudelijk en organisatorisch ondersteunen van projecten.
 • Je kunt kennis uit wetenschappelijke onderzoeken duiden, interpreteren, onderling vergelijken en samenvatten. Je bent ook in staat om deze kennis om te zetten naar praktische tips en handvatten voor gemeenten en sociaal professionals.
 • Je hebt kennis en affiniteit rondom het sociaal domein en sociale vraagstukken en specifiek op: ouderen, mensen met een levensbrede ondersteuningsbehoefte en/of cliëntondersteuning. Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen op het gebied van één of meerdere van deze thema's en je kunt laten zien dat je je hier tijdens je (vrijwilligers)werk, studie of vrije tijd mee hebt beziggehouden.  
 • Je kunt goed toegankelijk schrijven. Je vindt het leuk om trends, ontwikkelingen, kansen en ervaringen te verzamelen en op te schrijven in makkelijk leesbare artikelen en je hebt hier ervaring mee.
 • Je hebt ervaring met het mee begeleiden en mee organiseren van bijeenkomsten die in het teken staan van (kennis)uitwisseling. 
 • Je zoekt de samenwerking op en kan in een team functioneren. Daarmee bedoelen we dat je graag bijdraagt aan een gezamenlijk resultaat met andere personen of groepen. Je communiceert laagdrempelig en helder met collega’s, opdrachtgevers en onze doelgroepen. Je neemt in de samenwerking gemakkelijk het initiatief en kunt plannen en ideeën snel omzetten tot concrete acties. 

Wat bieden we jou? 

 • Een afwisselende baan met uitdaging en ruimte voor eigen initiatief in een boeiende en dynamische werkomgeving met een plezierige, informele en collegiale sfeer.
 • Je krijgt een aanstelling (32-36 uur per week) voor anderhalf jaar met, bij goed functioneren en een goede bedrijfseconomische situatie, uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd. 
 • Je wordt aangesteld in de functie van Projectmedewerker 2. Het salaris bedraagt – afhankelijk van ervaring – minimaal €3.156,- en maximaal €4.496,- per maand bij een volledige werkweek van 36 uur conform de cao Sociaal Werk (schaal 8).  
 • Naast salaris ontvang je o.a. een individueel keuzebudget van 17% van je brutosalaris, een vergoeding om jouw thuiswerkplek goed in te richten, er is een individueel loopbaanbudget en een goede pensioenregeling via PFZW.

Movisie is gevestigd in Utrecht en is goed bereikbaar met openbaar vervoer en auto. Wij werken hybride waarbij je regelmatig op kantoor bent en ook voldoende ruimte krijgt om vanuit huis te werken. Werktijden worden in overleg vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is. Je krijgt vanuit Movisie een budget om jouw thuiswerkplek goed in te richten.

Wie zijn wij?

Movisie is hét landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. Zo’n 140 Movisianen ontwikkelen samen met de praktijk kennis over wat écht goed werkt en samen passen we die kennis toe. De unieke rol van Movisie is het versnellen van leerprocessen. We zijn alleen tevreden als we een duurzame positieve verandering voor mensen in een kwetsbare positie realiseren.

Team Thuis in de wijk bestaat uit tien mensen. Een diverse groep bestaande uit mensen met een achtergrond in sociaal werk, onderzoek en gemeente. 

Meer weten?

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan Sjaan Steinmetz via 030 - 789 2087.

Solliciteren

Je kunt niet meer reageren op deze vacature. 
 
De eerste gesprekken worden gepland op 10 april. De tweede gesprekken op 15 april.

Deze vacature is tegelijkertijd intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Wij willen onbedoelde uitsluiting voorkomen en maken daarom gebruik van de methode objectief werven en selecteren.