Aflevering 5: Diversiteit & inclusie, wie heeft recht van spreken?

360 graden Movisie Talk

De vijfde aflevering van 360 graden Movisie Talk staat nu online! In deze aflevering hebben we het over diversiteit & inclusie. Wie heeft recht van spreken? Olaf Stomp gaat in gesprek met Sahar Noor (zelfstandig adviseur en onderzoeker), Roos Beerkens (senior adviseur en onderzoeker bij theRevolution) en Annemarie van Hinsberg (programmaleider Movisie). Kijk de vijfde aflevering hieronder terug.

Eerder dit jaar verscheen het boek De zeven vinkjes van Joris Luyendijk. Daarin beschrijft hij wat zijn bevoorrechte uitgangspositie heeft gedaan met zijn zelf-, mens- en maatschappijbeeld. En wat het doet met een land, wanneer mannen zoals hij er de dienst uitmaken. Luyendijk kreeg veel aandacht voor zijn boek en bijval.

Er klonk ook luide kritiek. Mocht hij als hoogopgeleide witte man zich dit onderwerp zomaar toe-eigenen? Zijn anderen die daadwerkelijk discriminatie ervaren daar niet veel meer de aangewezen personen voor?
Het voorbeeld staat voor een vraag die rond inclusie en diversiteit steeds vaker klinkt: wie heeft recht van spreken?

Hieronder kun je de vijfde aflevering terugkijken. Alle afleveringen verschijnen op het YouTube-kanaal van Movisie.

Kern van 360 graden Movisie Talk is een gesprek met een expert of ervaringsdeskundige over een ontdekking of een nieuw of verrassend gezichtspunt, bijvoorbeeld aan de hand van een recente publicatie, een reactie daarop, of ervaring. Elke aflevering is een mix van deskundigheid en ervaring. 360 graden Movisie Talk duurt 30 minuten en vindt maandelijks plaats van 12.00 tot 12:30 uur. De show wordt live vanuit de Movisie-studio gestreamd, maar kun je ook later terugkijken via YouTube en onze website. Presentatoren zijn afwisselend Marcel Ham en Olaf Stomp.

Lees alles over 360 graden Movisie Talk