Aflevering 2: Sociale gevolgen Oekraïne-oorlog in Nederland

360 graden Movisie Talk

Op 23 maart was de tweede aflevering van 360 graden Movisie Talk, de nieuwe talkshow van Movisie. Deze aflevering stond in het teken van de sociale gevolgen Oekraïne-oorlog in Nederland, met Olaf Stomp als presentator. Kijk de tweede aflevering nu terug.

In Oekraïne is een oorlog uitgebroken. Die raakt de inwoners van het land natuurlijk het meest – er zijn dodelijke slachtoffers, gewonden, steden worden gebombardeerd, het land is ontwricht, mensen zijn op de vlucht. Maar de oorlog heeft ook grote gevolgen voor andere landen in Europa, waaronder Nederland. Ook in ons land zullen duizenden vluchtelingen uit Oekraïne worden opgevangen. Hoe organiseren we dat, wat leren we daarbij van eerdere crises (zoals in 2015), en wat betekent het voor de onderlinge solidariteit in de samenleving?

Te gast waren Quita Muis (PhD-student aan het Departement Sociologie van Tilburg University), Ahmad Jabr (klantmanager voor statushouders bij Gemeente Amsterdam) en Jaco Dagevos (bijzonder hoogleraar Integratie en Migratie aan de Erasmus Universiteit en onderzoeker bij het Sociaal en Cultureel Planbureau).

Hieronder kun je de tweede aflevering terugkijken. Alle afleveringen verschijnen op het YouTube-kanaal van Movisie.

Bekijk het Oekraïnedossier

Nieuw: 360 graden Movisie Talk

Kern van 360 graden Movisie Talk is een gesprek met een expert of ervaringsdeskundige over een ontdekking of een nieuw of verrassend gezichtspunt, bijvoorbeeld aan de hand van een recente publicatie, een reactie daarop, of ervaring. Elke aflevering is een mix van deskundigheid en ervaring. 360 graden Movisie Talk duurt 30 minuten en vindt maandelijks plaats van 12.00 tot 12:30 uur. De show wordt live vanuit de Movisie-studio gestreamd, maar kun je ook later terugkijken via YouTube en onze website. Presentatoren zijn afwisselend Marcel Ham en Olaf Stomp.

Lees alles over 360 graden Movisie Talk