Aflevering 4: Betaalde mantelzorg?

360 graden Movisie Talk

Op 25 mei 2022 was de vierde aflevering van 360 graden Movisie Talk, dé talkshow van Movisie. Deze aflevering ging over de vraag of betaalde mantelzorg een goed idee is. Marcel Ham ging in gesprek met Liesbeth Hoogendijk, directeur van MantelzorgNL, mantelzorger Annette Stekelenburg en Otto de Goeij van mantelzorgorganisatie Mantelaar. Kijk de vierde aflevering hier terug.

We kunnen niet zonder onze miljoenen mantelzorgers. Zij geven veruit de meeste zorg en ondersteuning. Wordt het niet hoog tijd dat we ze fatsoenlijk gaan betalen? Immers, hun inzet is enorm, en de rek lijkt er helemaal uit.

Voor Liesbeth Hoogendijk, directeur van MantelzorgNL, is het duidelijk dat er wat moet gebeuren. Rijk en gemeenten moeten geld vrijmaken voor compensatie. Met andere experts schreef ze er een verkenning over. Voor mantelzorger Annette Stekelenburg is dat niet zo vanzelfsprekend; betaling is niet een vorm van waardering waar zij op zit te wachten. Otto de Goeij, directeur van mantelzorgorganisatie Mantelaar, schuift ook aan. Mantelaar biedt vervangende hulp en ondersteuning bij mantelzorg. De Goeij heeft een uitgesproken visie op hoe gemeenten met het geld dat ze daarvoor krijgen veel meer kunnen doen.

Hieronder kun je de vierde aflevering terugkijken. Alle afleveringen verschijnen op het YouTube-kanaal van Movisie.

Kern van 360 graden Movisie Talk is een gesprek met een expert of ervaringsdeskundige over een ontdekking of een nieuw of verrassend gezichtspunt, bijvoorbeeld aan de hand van een recente publicatie, een reactie daarop, of ervaring. Elke aflevering is een mix van deskundigheid en ervaring. 360 graden Movisie Talk duurt 30 minuten en vindt maandelijks plaats van 12.00 tot 12:30 uur. De show wordt live vanuit de Movisie-studio gestreamd, maar kun je ook later terugkijken via YouTube en onze website. Presentatoren zijn afwisselend Marcel Ham en Olaf Stomp.

Lees alles over 360 graden Movisie Talk