Redouan el Khayari is Sociaal Werker van het Jaar 2022

Redouan el Khayari is gekozen tot Sociaal Werker van het Jaar 2022. Samen met de andere genomineerden Diana Huurnink en Nadine de Koning is hij tot en met mei 2023 ambassadeur voor sociaal werk. Cabaretier Thjum Arts maakte de uitslag bekend op het Jaarcongres Sociaal Werk. Redouan el Khayari is sociaal werker bij Wijkz en docent/onderzoeker bij de Haagse Hogeschool. De nieuwe ambassadeur legt het komende jaar de nadruk op het versterken van de positie van het sociaal werk aan de besluitvormingstafel. Sociaal Werk werkt!, waarin werkgeversorganisatie Sociaal Werk Nederland en werknemersorganisaties FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn samenwerken, organiseert de jaarlijkse verkiezing om sociaal werk als cruciaal beroep meer bekendheid te geven.

Sterk drietal kreeg groot aantal publieksstemmen 

Redouan el Khayari was geraakt door zijn verkiezing, mede omdat hij zelf ook profijt heeft gehad van sociaal werk. Hij werd verkozen op basis van het aantal online publieksstemmen, het aantal stemmen van aanwezigen op het Jaarcongres Sociaal Werk en de bevindingen van de jury. 

Ook de andere genomineerden Nadine de Koning en Diana Huurnink gaan het komende jaar op pad als ambassadeur voor hun vak. Zij werken beiden als jongerenwerker bij respectievelijk Welzijnskwartier Katwijk en Avedan Almelo. Alle drie de kandidaten wisten zelf een grote groep stemmers te mobiliseren. De jury heeft er alle vertrouwen in dat dit sterke drietal het vak met veel daadkracht en enthousiasme zal vertegenwoordigen.

'We gaan ervoor zorgen dat we allemaal niet meer om sociaal werk heen kunnen.' 

Prijzen en begeleiding voor de ambassadeurs 

Het drietal staat er het komende jaar niet alleen voor. Sociaal Werk werkt! begeleidt de drie sociaal werkers het komende jaar bij hun activiteiten. Zij hebben al een mediatraining gekregen, ze mogen een filmpje of vlog maken, ze krijgen extra vakkennis aangereikt in de vorm van jaarabonnementen op vaktijdschriften en ze mogen zich gratis laten registreren in het beroepsregister. Als winnaar krijgt Redouan el Khayari bovendien een bedrag van €2000,- om te besteden aan een van zijn eigen projecten.

Fotograaf: Rob Lamping

Redouan El Khayari is spreker bij De Agenda van het Sociaal Werk 2022: Het belang van vertrouwde gezichten op 6 oktober 2022. Ook is El Khayari één van de talkshowgasten op het Congrestival Back to Basics op 23 september 2022. Het congrestival gaat over de sociale basis. Er zijn diverse workshops, zowel fysiek als online.

Meld je hier aan voor De Agenda van het Sociaal Werk 2022

Meld je hier aan voor het Congrestival