Verkiezing Sociaal Werker van het Jaar 2020 van start

30 januari 2020

Wie wordt de opvolger van Norbert Wijnhofen, Sjef van der Klein en Mariska Overgaag? Het Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk (Sociaal Werk Nederland, CNV Zorg & Welzijn en FNV Zorg & Welzijn) is begonnen met de eerste stappen voor de verkiezing van de ‘Sociaal Werker van het Jaar 2020’. In het najaar van 2019 start de aanmeldperiode en medio mei wordt de winnaar gekozen tijdens een feestelijk evenement dat samen met Sociaal Werk Nederland wordt georganiseerd. (update januari 2020)

De afgelopen jaren is de rol van de Sociaal Werker van het Jaar steeds verder uitgegroeid tot die van ambassadeur van de branche en het vak. Norbert Wijnhofen Sociaal Werker 2019: ‘De eerste maanden waren echt een gekkenhuis, prachtig om op zoveel plekken te komen, zoveel initiatieven te zien en zo je kennis te kunnen delen en verrijken.’

Benieuwd hoe Norbert de eerste tien maanden als Sociaal Werker 2019 heeft ervaren? Lees dan het interview op de website van Sociaal Werk werkt.

Laat ze versteld staan!

‘De Sociaal Werker van het Jaar is voor de branche een must en laat heel goed zien wat het sociaal werk in huis heeft,’ aldus Arie de Vries, bestuurder van Sterker, de Nijmeegse sociaalwerkorganisatie waarbij Norbert werkt. ‘Sowieso zijn alle sociaal werkers onmisbaar, maar als jouw sociaal werker die éne uitverkorene is, geeft je dat een mooie kans om het sociaal werk tegenover je gemeente en samenwerkingspartners verder te profileren.’

Heb jij een potentiële winnaar van de titel Sociaal Werker 2020 in huis? Zet vakmanschap op de agenda en ga in je organisatie van start voor een voordracht voor een kandidaat, bijvoorbeeld met een interne verkiezing.Je kunt je kandidaat doorgeven tot en met 14 februari. Uit de voorgedragen personen kiest een jury drie kandidaten. In maart 2020 worden de genomineerden bekend gemaakt en medio mei wordt de winnaar van de 11e editie van de verkiezing gekozen. 

Meer weten?

Kijk op sociaalwerkervanhetjaar.nl

Associate members

De unieke rol van Movisie is die van katalysator: het versnellen van leerprocessen. Vanuit die rol geven we met toptalenten binnen het netwerk van associate members een impuls aan de versnelling van de transformatie in het sociaal domein bij gemeenten.  Zowel Norbert Wijnhofen als Sjef van der Klein behoren tot de associate members van Movisie.