Dit zijn de Sociaal Werkers van 2020!

22 mei 2020

20 mei 2020 was de uitslag van de verkiezing van de 'Sociaal Werker van het jaar 2020'. Georganiseerd door Het Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk (Sociaal Werk Nederland, CNV Zorg & Welzijn en FNV Zorg & Welzijn) werd er gezocht naar de opvolger van Norbert Wijnhofen. Op 20 mei 2020 is de winnaar gekozen tijdens een feestelijk online evenement dat samen met Sociaal Werk Nederland werd georganiseerd.

Ieder jaar wordt er een Sociaal Werker van het jaar gekozen. Normaal gesproken vindt dit plaats op het Jaarcongres Sociaal Werk, maar door de coronamaatregelen werd dit vervangen door een feestlijke online bekendmaking. Corona heeft niet alleen een impact op de verkiezing, maar zeker op het werk van alle sociaal werkers. Als blijk van waardering voor de bijzondere omstandigheden waarin de sociaal werkers hun beroep uitoefenen heeft de jury een unieke beslissing gemaakt. Niet één winnaar, maar drie! Gefeliciteerd, Simone Duin, Marloes Olde Hampsink en Marcel van Eck!

De afgelopen jaren is de rol van de Sociaal Werker van het Jaar steeds verder uitgegroeid tot die van ambassadeur van de branche en het vak. Norbert Wijnhofen Sociaal Werker 2019: ‘De eerste maanden waren echt een gekkenhuis, prachtig om op zoveel plekken te komen, zoveel initiatieven te zien en zo je kennis te kunnen delen en verrijken.’ De drie winnaars zullen de komende tijd ook op diverse podia staan.

Meer informatie over de verkiezing vind je hier.

Online bekendmaking uitslag Verkiezing Sociaal Werker 2020

Door de coronamaatregelen is de uitslag op 20 mei bekendgemaakt door middel van een feestelijk online event. Heb je dit op niet live kunnen zien? En ben je benieuwd naar wie de winnaars zijn? Hier vind je de uitzending van de bekendmaking van Sociaal Werker 2020.

Bekijk hier de winnaars

‘De Sociaal Werker van het Jaar is voor de branche een must en laat heel goed zien wat het sociaal werk in huis heeft,’ aldus Arie de Vries, bestuurder van Sterker, de Nijmeegse sociaalwerkorganisatie waarbij Norbert werkt. ‘Sowieso zijn alle sociaal werkers onmisbaar, maar als jouw sociaal werker die éne uitverkorene is, geeft je dat een mooie kans om het sociaal werk tegenover je gemeente en samenwerkingspartners verder te profileren.’

Meer weten?

Kijk op sociaalwerkervanhetjaar.nl

Associate members

De unieke rol van Movisie is die van katalysator: het versnellen van leerprocessen. Vanuit die rol geven we met toptalenten binnen het netwerk van associate members een impuls aan de versnelling van de transformatie in het sociaal domein bij gemeenten.  Zowel Norbert Wijnhofen als Sjef van der Klein behoren tot de associate members van Movisie.