PERSBERICHT - Movisie lanceert campagne #kenjemij

persbericht - 5 april 2016

Weet jij eigenlijk wat jouw cliënt het allerbelangrijkste vindt in zijn leven? Movisie daagt zorg- en welzijn professionals uit om die vraag wat vaker te stellen. Krijg je ontroerende of onverwachtse antwoorden? Deel ze dan op sociale media met de hashtag #kenjemij en je maakt kans op een gratis Ken je mij? spel.

Een goed gesprek aangaan met je cliënt en zijn of haar mantelzorger(s) is niet altijd even gemakkelijk. Soms blijf je hangen in de dagelijkse en praktische zaken. Met #kenjemij dagen we je uit om eens wat verder te gaan. Voorbeelden van vragen die je kunt stellen zijn:

  • Wat doe je het liefst? En houden wij genoeg rekening met je hobby's en interesses?
  • Zijn er dingen die je nog graag wil leren in je leven?
  • Wat vind je van de communicatie tussen jou, mij en mantelzorger(s)?
  • Waar ben je het meest trots op in je leven?
  • ... of andere dingen die je zelf graag wil weten van je cliënt, maar waar je eigenlijk nooit aan toekomt!

Deel en win

We roepen zorgprofessionals op om mooie, ontroerende of nuttige antwoorden (uiteraard zonder volledige namen van cliënten te noemen) op Facebook, Twitter of Linkedin met de hashtag #kenjemij. Of plaats ze onderaan de pagina op www.movisie.nl/kenjemij. Onder de inzendingen verloten wij drie Ken je mij? spellen.

Spel: Ken je mij?

Dit spel helpt je als professional om een goed gesprek aan te gaan met je cliënt en zijn of haar mantelzorger. Je komt alles van elkaar te weten. Van jullie ideeën over de taakverdeling en communicatie tot wat je écht belangrijk vindt in het leven. Ken je mij? is heel geschikt om te spelen als je de zorg evalueert.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie: Moniek Poerstamper, 030 789 22 03 of m.poerstamper@movisie.nl.

Kennisdossier