Digitale handleiding RelatieWijs

Beoordelen en aanpakken van (ex-)partnergeweld

8 maart 2022

De methode RelatieWijs bevat onder meer handleidingen, hand-outs en casuïstiek. RelatieWijs ondersteunt je in het tijdig signaleren, bespreekbaar maken en beoordelen van relationeel (grensoverschrijdend) gedrag. En helpt je hierop adequaat te reageren.

Hoe weet je als hulpverlener of gedrag in een relatie over een grens gaat? Wat te doen als er sprake lijkt te zijn van (ex-)partnergeweld? RelatieWijs is een hulpmiddel voor het doorlopen van alle stappen van de meldcode en helpt bij het ontwikkelen van een afwegingskader bij (ex-)partnergeweld.

Vanaf nu is RelatieWijs digitaal beschikbaar. Download de handleiding via de knop hieronder.

RelatieWijs gebruiken

De handleiding bestaat uit handleidingen, hand-outs en casuïstiek.

Download RelatieWijs

Training RelatieWijs

In de basistraining ga je aan de slag met RelatieWijs en het toepassen van deze methodiek in cliëntcontacten. In de training train-de-trainer leer je de tools om RelatieWijs in te inzetten in teams of je collega’s te trainen in het gebruik van RelatieWijs. Zo ontwikkelen professionals een objectief beoordelingskader, zodat zij eenzelfde taal leren spreken als het gaat om complexe problematiek.

RelatieWijs sluit aan bij de stappen van de meldcode en biedt handreikingen voor het handelen.

Wil je je aanmelden voor de training RelatieWijs? In 2023 bieden we weer nieuwe trainingen aan, voor de gebruikelijke prijs. Interesse? Stuur dan een mail naar evenementen@movisie.nl, dan houden we je op de hoogte van de data van de nieuwe trainingen.