Magazine Doen! editie 2

Magazine over vluchtelingen en integratie

Nieuwkomers over het opbouwen van hun leven in Nederland. Gemeenten die hun ervaringen delen bij het ondersteunen van Eritrese vluchtelingen die veelal moeizaam integreren. En een interview met ontwerper Omar Munie, zelf ooit gevlucht nu succesvol ondernemer. Lees dit en meer in de tweede editie van magazine Doen! van Movisie.

Het magazine is een initiatief van het programma K!X Works van Movisie en biedt primair gemeenten informatie en inspiratie over het begeleiden van statushouders naar werk. In deze tweede editie is burgemeester Jan van Zanen vanuit de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gasthoofdredacteur. In een interview spreekt Van Zanen onder andere over zijn stad Utrecht, waar in de wijk Overvecht jongeren, wijkbewoners en asielzoekers samen leven en leren in ‘Plan Einstein’.

Dit leest u nog meer in Doen!:

  • Gemeenten Nijmegen, Westland, Zeist en Lelystad doen uit de doeken hoe zij kwetsbare vluchtelingen bereiken en begeleiden.
  • Burgemeester Jos Wienen (voorzitter asielcommissie van de VNG) reageert op onderzoek van Kennisplatform Integratie & Samenleving naar arbeidstoeleiding vluchtelingen en bepleit een nieuwe integrale integratie-aanpak.
  • Antwoorden op uw vragen over lokaal vluchtelingenbeleid.
  • Hoe een duaal traject van de Metaalvakschool in Nieuwkoop statushouders een succesvolle overstap naar werk in de techniek verzorgt. 
  • ‘Mijn ouders zeggen: Jongen, je bent zo snel geïntegreerd!’ Vluchtelingen vertellen hoe K!X Works hen helpt bij het opbouwen van hun leven in Nederland.
  • Scherpe columns van Yvonne van Mierlo (voorzitter raad van bestuur Movisie) en schrijver dichter Rodaan Al Galidi.

DOEN 02 - najaar 2017

Bekijk ook de eerste editie van magazine Doen!.