Aflevering 10: Medicijn tegen wantrouwen

360 graden Movisie Talk

De tiende aflevering van 360 graden Movisie Talk staat online! Deze aflevering gaat over het wantrouwen richting overheid en politiek. Presentator Marcel Ham van Movisie gaat in gesprek met Christine Bleijenberg (Haagse Hogeschool) en Daniël Pit (Buurtwijs). Al jaren praten we over het wantrouwen richting overheid en politiek. Maar wat betekenen de lage opkomstcijfers en stemmen op protestpartijen en de BBB (BoerBurgerBeweging) nu? Wat zit er onder het onbehagen? En hoe kunnen overheid en publieke professionals dat tegemoet treden? Daarover gaat deze aflevering van 360 graden Movisie Talk.

Christine Bleijenberg is associate lector public governance aan de Haagse Hogeschool. Zij doet onder meer onderzoek naar motieven van niet-stemmers in Rotterdam en Den Haag. In haar proefschrift In gesprek of uitgepraat (2021) behandelt zij de betekenis van gesprekken voor het verloop van lokale participatie-processen.

Daniël Pit is actief voor de ontwikkeling van het vak opbouwwerk en samenlevingsopbouw, onder meer als redacteur van Buurtwijs. In Leeuwarden was hij manager van het opbouwwerk, en begeleidde hij bewonersavonden in Leeuwarden-oost.

Bekijk de aflevering

Hieronder kun je de tiende aflevering terugkijken. Alle afleveringen verschijnen op het YouTube-kanaal van Movisie.

360 graden Movisie Talk

In 360 graden Movisie Talk wordt een actuele kwestie van verschillende kanten bekeken met enkele experts. Elke aflevering is een mix van deskundigheid en ervaring. Maandelijks verschijnt er een nieuwe aflevering van 360 graden Movisie Talk. De talkshow duurt ongeveer een half uur en wordt opgenomen in de Movisie-studio. Je kunt de afleveringen bekijken via YouTube en onze website. Presentatoren zijn afwisselend Marcel Ham en Joline Verloove.

Lees alles over 360 graden Movisie Talk