Aflevering 7: Seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag

360 graden Movisie Talk

De zevende aflevering van 360 graden Movisie Talk staat nu online! In deze aflevering hebben we het over seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld. Een onderwerp dat door recente incidenten die de media haalden, volop in de belangstelling staat. Wat moet er gebeuren? Gespreksleider Olaf Stomp gaat in gesprek met Mariëtte Hamer, regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld, en met Saskia Daru, senior projectleider sociale veiligheid, huiselijk en seksueel geweld bij Movisie. Kijk de zevende aflevering hieronder terug.

Mariëtte Hamer gaat in op haar opdracht en werk als regeringscommissaris. Ze benadrukt onder meer het belang van een cultuurverandering rond dit thema en het voeren van een maatschappelijk gesprek. Saskia Daru gaat onder meer in op de beschikbare effectieve interventies en het breed creëren van een sociale norm over welk gedrag wel en niet acceptabel is.

Bekijk de aflevering

Hieronder kun je de zevende aflevering terugkijken. Alle afleveringen verschijnen op het YouTube-kanaal van Movisie

Impactoverzicht seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld

Na de opnames van de Movisie Talk is het impactoverzicht seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld verschenen. In het impactoverzicht beschrijft Regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld Mariëtte Hamer de aard, omvang en impact van de problematiek en hoe zij haar rol als regeringscommissaris invult.

Bekijk het impactoverzicht

360 graden Movisie Talk

Kern van 360 graden Movisie Talk is een gesprek met een expert of ervaringsdeskundige over een ontdekking of een nieuw of verrassend gezichtspunt, bijvoorbeeld aan de hand van een recente publicatie, een reactie daarop, of ervaring. Elke aflevering is een mix van deskundigheid en ervaring. 360 graden Movisie Talk duurt 30 minuten en vindt maandelijks plaats van 12.00 tot 12:30 uur. De show wordt live vanuit de Movisie-studio gestreamd, maar kun je ook later terugkijken via YouTube en onze website. Presentatoren zijn afwisselend Marcel Ham en Olaf Stomp.

Lees alles over 360 graden Movisie Talk

Heb je hulp nodig na geweld of bedreiging thuis, door je partner of een naaste? Of ken je iemand bij wie dit speelt? Bel bij direct gevaar 112. Bel Veilig Thuis voor advies of hulp via 0800-2000 (gratis en kan anoniem).