Het DemoCreatiespel bij de gemeente Oss

Dynamische werksessie voor gemeenteraadsleden, inwoners en ambtenaren

De nieuwe gemeenteraad van Oss heeft een bijzondere start gemaakt door het DemoCreatiespel te spelen. Het werd ingezet als voorbereiding op de Omgevingswet, maar fungeerde ook gelijk als inwerkprogramma voor de raad. Want met deze nieuwe werksessie van Movisie en de 7Zebra’s kun je meerdere kanten op.

‘De werksessie is bedoeld om het begrip te versterken tussen raadsleden, inwoners en ambtenaren’, aldus Saskia van Grinsven van Movisie. ‘Dat kan zijn op een specifiek thema dat speelt in de gemeente, maar ook als basis voor het hele democratische proces. Mensen komen in beweging en leven zich in de ander in. Dat is een belangrijke waarde. Daarmee kun je met elkaar de stappen zetten voor een gedragen, inclusieve besluitvorming’.

Bekijk dit filmpje voor een korte impressie van de werksessie met het DemoCreatiespel bij de gemeente Oss:

Het DemoCreatiespel bestaat uit vier rondes. In deze rondes verplaatsen alle deelnemers zich, aan de hand van een al dan niet fictieve casus, in elkaars rollen.

In Oss ontstond een levendig gesprek. De deelnemers waren na afloop vol lof over de manier waarop ze hiermee begrip hadden gekregen voor elkaars rollen, belangen en posities. ‘We hebben geleerd om het open te houden: probeer niet te kijken naar de verschillen, maar ga verder op de overeenkomsten.’

Deze werksessie wordt aangeboden aan gemeenten op locatie en is inclusief begeleiding door twee ervaren procesbegeleiders van Movisie/7Zebra’s.

Meer over het DemoCreatiespel

DemoCreatiespel Oss