Movisie maakt podcastreeks over Regenboogsteden

Movisie lanceert in juni een podcastreeks over Regenboogsteden. Vanaf donderdag 9 juni a.s. kan je vier weken lang elke donderdag een nieuwe aflevering beluisteren. Elke aflevering heeft een specifiek thema. Daarin wordt gesproken over wat de lokale inzet van Regenboogsteden de afgelopen jaren heeft opgeleverd, welke ontwikkelingen de gasten zien, hoe het op dit moment gaat en welke verbeteringen mogelijk zijn in de toekomst.

In deze podcastreeks gaat Simon Timmerman, adviseur Regenboogsteden bij Movisie, samen met zijn collega’s Laura Jak, Joey Poerwoatmodjo, Niels van Kleef en Charlot Pierik in gesprek met diverse mensen en organisaties die betrokken zijn bij lokaal regenboogbeleid. Lokaal Regenboogbeleid heeft invloed op veel gebieden en daar wordt in vier afleveringen uitgebreid over gesproken.

Vier afleveringen 

In de eerste aflevering, over het belang van zichtbaarheid, zijn Bey Cil van Rotterdam Pride en Leanne Gaalswijk van ADB Zeeland te gast. In de aflevering over veiligheid schuiven TNN-voorzitter Brand Berghouwer en Iris Bekker, voorzitter Roze in Blauw Rotterdam, aan. Ook aan de situatie van lhbti+ jongeren wordt een aflevering geweid. Dit wordt besproken met Dagmar en Rozanne als vertegenwoordigers van de Rainbow Academy en Ursela van Dijk, verantwoordelijk voor Schools OUT in Nijmegen. De laatste aflevering van deze reeks gaat over de aandacht voor lhbti+ personen binnen zorg en welzijn. Mike Haanstra van Amerpoort en Roze 50+ ambassadeur Nardie Eijsberg delen in deze aflevering hun ervaringen. 

“Het was ontzettend tof om deze vier afleveringen te maken met hele diverse gasten die super veel ervaringen konden delen, maar ook kwamen met goede tips en suggesties voor anderen die lokaal bezig zijn met regenboogbeleid. Mooi om te horen wat er allemaal al gebeurt, maar ook duidelijk dat er ook nog een hoop werk te verzetten is”, aldus Simon Timmerman, host van de podcastreeks Regenboogsteden. 

De eerste podcast aflevering is vanaf donderdag 9 juni te beluisteren. Vier weken lang verschijnt elke donderdag een nieuwe aflevering. Je vindt de afleveringen via www.movisie.nl/lhbti en ze zijn te beluisteren via o.a. Spotify, YouTube en SoundCloud.  

Beluister de eerste aflevering via Spotify

Bekijk de eerste aflevering via Youtube 

Regenboogsteden 

Regenboogsteden zijn gemeenten die zich actief inzetten voor de emancipatie, veiligheid en sociale acceptatie van lesbische, homo, bi+, transgender en intersekse personen. Movisie – kenniscentrum voor sociale vraagstukken – is al jaren uitvoerder van het programma Regenboogsteden in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Movisie adviseert en ondersteunt gemeenten in regenboogbeleid, ontwikkelt kennisproducten en publicaties én organiseert kennisuitwisseling. 

Lees meer over Regenboogsteden