Saïd & Lody zijn meer dan twee personen, ze zijn een methodiek

Al tien jaar werken ze samen, Saïd & Lody. De een is een Marokkaanse Amsterdammer. Ooit straatjochie, later Amsterdammer van het Jaar. De ander is een Joodse Amsterdammer en rabbijn. Een ongedacht duo dat zich samen strijdbaar inzet voor een open samenleving. En het is tijd voor nieuwe duo’s die volgens de methode Saïd & Lody concreet aan de slag gaan.

Saïd & Lody, tien jaar samen actief, zijn als duo inmiddels een begrip. Ze vonden elkaar na een akelig incident toen Lody geconfronteerd werd met de Hitlergroet, gemaakt door een Marokkaans-Nederlands jochie dat zijn keppel zag. Saïd zocht Lody op en stelde voor om samen aan de slag te gaan voor een open samenleving.

De methodiek van Saïd en Lody

Samen ontwikkelen ze diverse projecten en schoolprogramma’s. Saïd & Lody is meer dan de twee personages Saïd Bensellam en Lody van de Kamp. Saïd & Lody is een methodiek. De methodiek ‘Saïd & Lody’ richt zich op schoolgaande jongeren (12 t/m 20 jaar), vaak met een zwak zelfbeeld, die dreigen te ontsporen of al ontspoord zijn. Jongeren die er ongefundeerde negatieve meningen over anderen op na houden op basis van etniciteit, cultuur of religie. Lees ook het handboek over de methodiek.

Doel van de methode is een bijdrage leveren aan het vergroten van de weerbaarheid. Hiermee wil ‘Saïd & Lody’ ontsporing van jongeren (zoals discriminatie, uitsluiting, polarisering, criminalisering en radicalisering) voorkomen en tegengaan.

Tijd voor nieuwe duo’s

In gemeenten in Nederland is het tijd voor nieuwe Saïd & Lody’s. Nieuwe duo’s die op de manier van Saïd & Lody aan de slag gaan. En zo concreet een steen bijdragen aan een meer open samenleving.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten? Ga dan naar www.saidenlody.nl/duo.

Bekijk ook onze overzichtspagina met meer info over Saïd en Lody.

Beeldmateriaal: De foto is gemaakt voor de coronacrisis.