Het 8-fasenmodel

Cliënten in de maatschappelijke zorg begeleiden

22 januari 2014

Leer om vanuit een positieve grondhouding samen te werken met uw cliënten en zijn netwerk.

Wilt u cliënten krachtgericht, planmatig en integraal begeleiden? Werk dan volgens de methode van het 8-fasenmodel. De methode helpt om vanuit een positieve grondhouding samen te werken met uw cliënten en zijn netwerk. Stap voor stap neemt dit model u mee tijdens de ‘reis’ van de cliënt.

Het 8-fasenmodel heeft zich bewezen in de praktijk van de maatschappelijke en vrouwenopvang. Maar de methode is geschikt voor alle vormen van begeleiding met een kop en een staart. Het maakt dus niet uit of u werkt met mensen met een handicap, ouderen, jongeren of gezinnen. De methode is bedoeld voor cliënten die vragen hebben op meerdere leefgebieden.

Een aanpak die goed aansluit bij de visie van het 8-fasenmodel is het waarderend vernieuwen. De Implementatiewijzer 8-fasenmodel bevat adviezen om het 8-fasenmodel volgens deze aanpak op maat te maken voor uw eigen organisatie.

Training volgen?

Petra van Leeuwen geeft trainingen over het 8-fasenmodel en over de visie die er aan ten grondslag ligt: krachtgericht werken. Bekijk het 8-fasenmodel trainingsaanbod

Download hieronder.