Hoe houd ik onze relatie veilig tijdens de coronacrisis?

Je vindt op deze pagina een brochure, animatie en hulplijnen

23 september 2020

Een relatie hebben is leuk en fijn, maar kan ook moeilijk zijn. Nu iedereen door de coronamaatregelen veel tijd thuis doorbrengt, is het niet gek als er sneller spanningen ontstaan. Maar wanneer gaat een ruzie over de grens? Op deze pagina vind je een brochure met een relatietest en 7 kenmerken van positief gedrag in een relatie, een animatie over 'Time-Out' en informatie over hulplijnen.

 

Informatie

In deze brochure vind je een relatietest* met serieuze ondertoon, 7 kenmerken van positief en gezond gedrag in een relatie en uitleg over hoe je een Time-Out neemt.

Bekijk de brochure

Vlieg je tijdens een ruzie snel uit de bocht? Neem een Time-Out! Dat kan wat vreemd overkomen, maar het helpt.

Bekijk de animatie

Heb jij hulp nodig?

  • Directe nood: bel 112
  • Geen directe nood: 0800 2000,  gratis 24/7 (www.veiligthuis.nl)
  • Codewoord in de apotheek: Masker 19

*De relatietest is gebaseerd op de methode RelatieWijs.

Olcay Gulsen maakte eerder dit jaar de indringende tv-serie ‘Olcay en huiselijk geweld’ waarvoor zij sprak met slachtoffers en daders. Voor het eerst ging zij in gesprek met haar moeder en zussen over hun eigen, heftige ervaringen met huiselijk geweld. Ook vroeg zij haar vroegere omgeving waarom niemand destijds ingreep. Het onderwerp huiselijk geweld laat haar niet los. Op 2 oktober werkt Olcay mee aan een bijeenkomst van de Alliantie Verandering van Binnenuit voor Tweede Kamerleden. Het doel van deze alliantie is zelfbeschikking, gelijkheid én veiligheid van vrouwen, meisjes en LHBT’s. Hier vind je het hele interview met Olcay en meer informatie over de bijeenkomst.