Wat werkt bij sociaal contact tussen mensen met verschillende religies en culturele achtergronden?

Werkzame elementen voor het creëren van verbinding

Sociaal contact tussen mensen met verschillende religies of culturele achtergronden helpt om vooroordelen te verminderen en sociale cohesie te bevorderen. Wat werkt bij sociaal contact? In dit Wat werkt bij-dossier is wetenschappelijke literatuur over sociaal contact verzameld. Hiermee biedt het dossier een duidelijk overzicht van de kennis die over sociaal contact beschikbaar is.

Bekijk het Wat werkt bij-dossier 

Bekijk de infographic

Wat werkt bij sociaal contact?

In het Wat werkt bij-dossier is geanalyseerd welke werkzame mechanismes ervoor kunnen zorgen dat sociaal contact op een effectieve manier bijdraagt aan het verminderen van vooroordelen en het vergroten van sociale cohesie en vertrouwen in de ander. Daarbij is oog voor aandachtspunten en randvoorwaarden die hierbij belangrijk zijn, en welke activiteiten ondernomen kunnen worden om de werkzame mechanismes in gang te zetten.

Het Wat werkt bij-dossier en bijbehorende infographic en een leerzame animatie geven hiermee kennis en handvatten aan sociaal professionals, gemeenten en initiatiefnemers van activiteiten die proberen verschillende groepen bij elkaar te brengen. Hiermee kunnen zij het sociaal contact dat ze faciliteren nog beter vormgeven. 

 

infographic wat werkt bij sociaal contact respectvol samenleven