Mensgerichte maandag - mailreeks met kennis en inspiratie over mensgericht werken

‘Hier gaat het om!’ denk ik, als ik op een suffe maandagochtend vanuit de bus de Mensgerichte Maandag Mail lees. Voorzichtig verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Het zijn juist de kleine dingen die het verschil maken, het hoeft niet altijd zo ingewikkeld te zijn. Zoals dat een groet zoveel kracht heeft. Als ik uitstap draai ik me nog even om naar de andere passagiers en roep: ‘Fijne dag nog!’

Heb jij dat ook wel eens, dat je iets leest en dat je er gelijk mee aan de slag wilt gaan? Het is niet makkelijk om dingen zoals responsieve aanpak, menselijke maat en regie bij de inwoner direct écht goed neer te zetten. Maar als we de kern klein en toepasbaar maken, dan is een zetje in de juiste richting soms het enige dat je nodig hebt. Zoals Karin hierboven beschrijft: 'Hier gaat het om!' 

Met onze mailreeks geven we die kleine zetjes.

‘Natuurlijk ben ik nieuwsgierig naar de inwoners, maar toen ik er een mail over kreeg ging ik er een extra lading aan geven. Ik heb dat wel echt meegenomen naar gesprekken met de inwoners. Ik heb nog verder doorgevraagd en ik ben echt open het gesprek in gegaan.’ 

Mobiel met voorbeeldmail

Wat kun je verwachten

Vanaf 15 januari sturen we een half jaar lang elke twee weken een mail. In elke mail belichten we een ander aspect van mensgericht zijn, zoals nieuwsgierigheid en gelijkwaardig contact.  Want wat betekent dat nou? En hoe geef jij daar uiting aan in je dagelijks leven? 

De mails zijn kort en krachtig en kun je bijvoorbeeld onderweg lezen of bij de koffie, lezen kost je een paar minuten. Soms zit er een link naar een artikel of filmpje in voor verdere verdieping. Wist je bijvoorbeeld dat er kracht zit in een groet? Je bepaalt zelf hoeveel tijd je daar nog mee bezig wilt zijn.

Voor wie?

Voor wie niet...?

Iedereen die wel eens contact heeft met mensen, kan met deze mails stilstaan bij de vraag: hoe mensgericht is dat contact? En hoe maak ik dat meer mensgericht?

Dus ben jij geïnteresseerd (voor je werk of omdat je dat gewoon fijn vindt) in een mensgerichte houding en mensgericht handelen? Of is contact met mensen een belangrijk onderdeel van je werk? Dan kun je met onze mails uit de voeten! Van consulent tot wethouder. Van mens tot mens. 

Aanmelding 

Aanmelden doe je met de knop hieronder. Inschrijven kan op elk moment, je krijgt dan de eerstvolgende mail volgens het schema hieronder. Je kunt je op elk moment afmelden met de link in de mail.

Aanmelden Mensgerichte Maandagmails

Dit zijn de verzenddata:

Verzonden mails zijn terug te lezen met de button van die datum.

15 januari 2024 - Welkom voelen

29 januari - Nieuwsgierig blijven

12 februari
26 februari
11 maart
25 maart
8 april
15 april
29 april
13 mei
27 mei
medio juni afsluitende mail