Oproep: praat mee over online gendergerelateerd grensoverschrijdend gedrag

Wat doe je als sociaal professional als de mensen die je ondersteunt te maken krijgen met online stalking, exposing, haatspraak of intimidatie? Of als je ziet dat iemand die je ondersteunt veel nare berichten plaatst op het internet? Wij nodigen sociaal professionals uit om met ons in gesprek te gaan over hun ervaringen met online gendergerelateerd grensoverschrijdend gedrag en de impact ervan op de betrokkenen.

Dit onderzoek doen we omdat steeds meer mensen met online grensoverschrijdend gedrag worden geconfronteerd. Vooral (jonge) vrouwen zijn hier vaak slachtoffer van. In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) voert Movisie onderzoek uit naar hoe sociaal professionals beter grip kunnen krijgen op deze situaties.

Wil jij je ervaringen delen?

Heb jij of een van je collega’s ervaring met online gendergerelateerd grensoverschrijdend gedrag? En wil je deze ervaring met ons delen om bij te dragen aan een beter begrip en aanpak van deze problematiek? Neem dan contact op met Koen Kros via k.kros@movisie.nl.