Piëzo in Zoetermeer: naast elkaar leren en ontwikkelen

Hoe samenwerking de basisvaardigheden versterkt

Mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden hebben vaak niet dezelfde kansen in de samenleving als mensen die daar geen moeite mee hebben. Hoe help je mensen met beperkte basisvaardigheden mee te doen in de samenleving? In de reeks ‘Hoe samenwerking de basisvaardigheden versterkt’ laten we zien hoe verschillende lokale initiatieven dat elke dag doen. Deze publicatie is mede mogelijk gemaakt door het Expertisepunt Basisvaardigheden.

In beeld en tekst delen we inspirerende voorbeelden die een gezicht geven aan alle inwoners, professionals, vrijwilligers, ondernemers en bestuurders die zich inzetten voor een samenleving waarin iedereen gelijke kansen heeft. Want inspirerende voorbeelden zijn belangrijk om van te leren en inspiratie op te doen voor beleid en praktijk.

Bekijk de eerste publicatie over moedercentrum Casa Mama Lisi

Bekijk de tweede publicatie over Taalhuis in de Bouw

Bekijk de derde publicatie over Stichting Vitanos

Stichting Piëzo

In deze vierde en laatste publicatie laten we zien hoe Stichting Piëzo in Zoetermeer mensen helpt met het verbeteren van hun basisvaardigheden. Dit doen ze onder andere door hun eigen gemaakte PiëzoMethodiek. Deze methodiek helpt mensen om in kleine stappen aan de slag te gaan met hun ontwikkeling.

Bekijk en download hieronder de publicatie