Moedercentrum Casa Mama Lisi: taal leren door te doen

Hoe samenwerking de basisvaardigheden versterkt

Mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden hebben vaak niet dezelfde kansen in de samenleving als mensen die daar geen moeite mee hebben. Hoe help je mensen met beperkte basisvaardigheden mee te doen in de samenleving? In de reeks ‘Hoe samenwerking de basisvaardigheden versterkt’ laten we zien hoe verschillende lokale initiatieven dat elke dag doen. Deze publicatie is mede mogelijk gemaakt door het Expertisepunt Basisvaardigheden.

In beeld en tekst delen we inspirerende voorbeelden die een gezicht geven aan alle inwoners, professionals, vrijwilligers, ondernemers en bestuurders die zich inzetten voor een samenleving waarin iedereen gelijke kansen heeft. Want inspirerende voorbeelden zijn belangrijk om van te leren en inspiratie op te doen voor beleid en praktijk.

Bekijk de publicatie over Taalhuis in de Bouw

Bekijk de publicatie over Stichting Vitanos

Bekijk de publicatie over Stichting Piëzo

Casa Mama Lisi

In deze eerste publicatie laten we zien hoe Casa Mama Lisi in de Sittardse wijk Limbrichterveld vrouwen helpt zichzelf te ontwikkelen. Het moedercentrum is een initiatief van en voor vrouwen uit de buurt en werkt daarbij samen met veel organisaties binnen én buiten de wijk. Vrouwen leren er de taal door te doen. De activiteiten zijn gericht op ontmoeting, ontwikkeling, educatie, dagbesteding en arbeidsintegratie. Voorbeelden van activiteiten zijn computerles, haken en breien en Nederlandse les.

Bekijk en download hieronder de publicatie

Download de volledige publicatie