Stichting Vitanos: Koken Binnen Je Budget

Hoe samenwerking de basisvaardigheden versterkt

Mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden hebben vaak niet dezelfde kansen in de samenleving als mensen die daar geen moeite mee hebben. Hoe help je mensen met beperkte basisvaardigheden mee te doen in de samenleving? In de reeks ‘Hoe samenwerking de basisvaardigheden versterkt’ laten we zien hoe verschillende lokale initiatieven dat elke dag doen. Deze publicatie is mede mogelijk gemaakt door het Expertisepunt Basisvaardigheden.

In beeld en tekst delen we inspirerende voorbeelden die een gezicht geven aan alle inwoners, professionals, vrijwilligers, ondernemers en bestuurders die zich inzetten voor een samenleving waarin iedereen gelijke kansen heeft. Want inspirerende voorbeelden zijn belangrijk om van te leren en inspiratie op te doen voor beleid en praktijk.

Bekijk de publicatie over moedercentrum Casa Mama Lisi

Bekijk de publicatie over Taalhuis in de Bouw

Bekijk de publicatie over Stichting Piëzo

Stichting Vitanos

In deze derde publicatie laten we zien hoe je ontmoeting tussen mensen kunt versterken door samen te koken. Maar ook hoe je door koken aandacht kunt geven aan taal en budgetteren. Stichting Vitanos in Arnhem doet dit met de cursus Koken Binnen Je Budget. Hierin staan gezelligheid en ontmoeting centraal. Het is daarnaast een prettige en passende tussenstap naar bijvoorbeeld een taalcursus.

Bekijk en download hieronder de publicatie