Taalhuis in de Bouw: een persoonlijke aanpak

Hoe samenwerking de basisvaardigheden versterkt

Mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden hebben vaak niet dezelfde kansen in de samenleving als mensen die daar geen moeite mee hebben. Hoe help je mensen met beperkte basisvaardigheden mee te doen in de samenleving? In de reeks ‘Hoe samenwerking de basisvaardigheden versterkt’ laten we zien hoe verschillende lokale initiatieven dat elke dag doen. Deze publicatie is mede mogelijk gemaakt door het Expertisepunt Basisvaardigheden.

In beeld en tekst delen we inspirerende voorbeelden die een gezicht geven aan alle inwoners, professionals, vrijwilligers, ondernemers en bestuurders die zich inzetten voor een samenleving waarin iedereen gelijke kansen heeft. Want inspirerende voorbeelden zijn belangrijk om van te leren en inspiratie op te doen voor beleid en praktijk.

Bekijk de publicatie over moedercentrum Casa Mama Lisi

Bekijk de publicatie over Stichting Vitanos

Bekijk de publicatie over Stichting Piëzo

Taalhuis in de Bouw van Transitiehuis Gelderland

In deze tweede publicatie laten we zien dat iedereen die interesse heeft in werken in de bouw én moeite heeft met de Nederlandse taal, terechtkan bij Taalhuis in de Bouw voor een opleiding en taallessen.

Leerlingen van onder andere het ROC Aventus en zij-instromers kunnen een opleiding volgen tot bijvoorbeeld timmerman, metselaar of houtbewerker. Samen met opleiders is er ruimte voor leerlingen om te ontdekken wat zij graag willen doen en wat ze daarvoor nodig hebben. Taalhuis in de Bouw wordt mede mogelijk gemaakt door Transitiehuis Gelderland. Dat is een stichting waarbij meerdere opleidingsbedrijven in de techniek zijn betrokken die het belang van een taalhuis omarmen.

Bekijk en download hieronder de publicatie

Download de volledige publicatie