Databank Effectieve sociale interventies

Databank Effectieve sociale interventies

Recent beoordeeld

juni 2017
Effectief
maart 2017
Goed onderbouwd

De databank Effectieve sociale interventies in beeld

De Databank Effectieve sociale interventies in beeld.

Wat staat er in de databank Effectieve sociale interventies, wat heeft u eraan en hoe kunt u de databank gebruiken? Bekijk de korte stripfilm.

UITGELICHT
november 2017

De PiëzoMethodiek stimuleert persoonlijke ontwikkeling van mensen in kwetsbare positie en wordt momenteel onderzocht naar effecten en werkzame mechanismen. Directeur stichting Piëzo: 'Het is belangrijk om inzicht te krijgen in hoe het werkt en of het nog beter kan'. De eerste tussenrapportage is nu beschikbaar.

Weten wat werkt

Wat werkt nou écht bij de aanpak van sociale vraagstukken? De ‘Wat werkt… dossiers’ geven de meest recente inzichten over werkzame factoren en bieden hulp bij reflectie op bestaande aanpakken en de ontwikkeling van nieuwe werkwijzen.

> lees meer

InstrumentWijzer

Welke instrumenten helpen je inzicht te krijgen in het effect van je aanpak? De InstrumentWijzer geeft een overzicht van deze instrumenten: via een keuzemenu stel je zelf een selectie samen.

> lees meer

Buurtwijs

Buurtwijs is hét platform waar buurtwerkers, sociaal ondernemers, samenlevingsopbouwers, beleidsbepalers en onderzoekers hun verhalen, praktijkervaringen en kennis over buurtontwikkeling uitwisselen.

> lees meer